Влада

Фірму через суд примусили 3 роки відповідати за ремонт дороги в Житомирській області

9 July 2018, 13:50

На Житомирщині прокуратура через суд зобов’язала встановити трирічну гарантію на виконаний в Романові ремонт дороги.

Про це 9 липня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

“У 2017 році Романівською селищною радою із підприємством, що спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, укладено договір про проведення капітального ремонту дороги Романів - Велика Козара через Пилипо-Кошари в межах селища Романів за бюджетні коштивартістю понад 1,4 млн грн. Проте, в порушення вимог чинного законодавства, сторонами у договорі не зазначено гарантійні строки виконаних робіт (експлуатації об'єкта будівництва). З метою попередження неякісного виконання ремонтних робіт Новоград-Волинська місцева прокуратура направила до суду позовну заяву про внесення відповідних змін до договору та встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт”, - поінформувала прокуратура.

Після прийняття судом справи до провадження замовник та підрядник погодилися із вимогами прокуратури та у добровільному порядку внесли зміни до договору, - зазначає прокуратура і акцентує: відтепер, якщо відремонтована ділянка дороги у селах Романівського району стане непридатною для належної експлуатації протягом гарантійного терміну, то ремонтні роботи підрядник виконає за власний рахунок.

Нещодавно на нараді прокурор Житомирської області Любомир Війтович наголосив, що якості ремонту доріг та використанню бюджетних коштів буде приділена найприскіпливіша увага органів прокуратури, - зауважує прес-служба. Не так давно кримінальне провадження за фактом ремонту дороги Житомир-Ставищ розпочала Коростишівська місцева прокуратура.

Нагадаємо, в червні цього року чиновники ОДА перевіряли якість ямкового ремонту дороги в Романівському районі, яка останній раз бачила ремонт у 80-х роках минулого століття.

Як повідомляв Житомир.info, з 2018 року дороги Житомирської області «забрали» у Держагентства і передали місцевій владі. В лютому голова ОДА Ігор Гундич заявляв, що у 2018 на капітальний і поточний ремонт доріг Житомирської області сумарно спрямують близько 1,5 мільярда гривень. У квітні 2018 користувачі соцмереж скаржились на розбиті траси, а Житомирська ОДА виклала фото, як шляховики проводять ямкові ремонти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога прокуратура суд  
Матеріали по темі