Влада

У Житомирській області зробили дорогу, яку більше 30 років не ремонтували

6 June 2018, 09:26

За дорученням голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича управління дорожнього будівництва спільно із представниками технагляду перевіряють якість відремонтованих доріг. Перевірка проходила 5 червня у Романівському районі. Надалі їх здійснюватимуть систематично – на різних ділянках відремонтованих за минулий місяць 51 тис. кв. м доріг.

Про це 5 червня інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Зокрема, перевірили якість ямкового ремонту дороги у Романівському районі, яка за словами місцевих жителів, останній раз «бачила ремонт» ще у 1980-х рр.

«Тут були суцільні ями. Останній раз тут дорога «бачила ремонт» ще у 1980-х роках. Відповідна була і якість. Нарешті після ремонту можна спокійно пройти і проїхати», – сказала жителька станції Разіно Романівського району Валентина.

У селі Велика Козара дорога також була у вкрай поганому стані.

«Наші дороги завжди бажають бути кращими. Але з часом тут взагалі дорога стала непридатною для проїзду. В цьому році відремонтували – тепер маємо надію, що і транспортне сполучення відновиться», – сказала сільський голова села Велика Козара Оксана Верніцька.

В управлінні дорожнього будівництва задоволені якістю робіт, які оглянули під час перевірки. За словами Романа Крисюка, першочергово проводять ремонти доріг обласного та районного значення із найбільшою інтенсивністю руху.

Голова ОДА Ігор Гундич підкреслює, що за 1 рік відремонтувати все, за що не бралися десятками років, не можливо. Проте масштабні ремонти в області розпочнуться вже цьогоріч.

Нагадаємо, 4 червня на сайті Житомирської облдержадміністрації з’явися перелік доріг, де вже виконаний ямковий ремонт.

31 травня 2018 року управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА поінформувало про те, що оголосило 17 тендерів на проведення капітального та поточних середніх ремонтів доріг області.

29 травня у Міністерстві інфраструктури розповіли, що Житомирська область є аутсайдером по темпам ремонту доріг.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 23 травня 2018 року прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав правоохоронні органи перевірити ремонт траси Р18 Житомир-Ставище, до якості якого є претензії у Державного агентства автомобільних доріг України. Того ж дня прокуратура розпочала за цим фактом кримінальне провадження.

У квітні 2018 користувачі соцмереж скаржились на розбиті траси, а Житомирська ОДА виклала фото, як шляховики проводять ямкові ремонти.

З 2018 року дороги Житомирської області «забрали» у Держагентства і передали місцевій владі. В лютому голова ОДА Ігор Гундич заявляв, що у 2018 на капітальний і поточний ремонт доріг Житомирської області сумарно спрямують близько 1,5 мільярда гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк дорога Романівський район ОДА  
Матеріали по темі