Місто

Головний архітектор Житомира показав та розповів, на якій стадії будівництво корпусу гімназії №3

3 August 2018, 14:39

В приміщенні міської гімназії №3 та й навколо неї робота кипить на повну. Будівельники ведуть завершальні роботи фасаду будівлі, облаштовують шкільний спортмайданчик, встановлюють огорожі. Не зупиняються ні на мить і ті, хто працює над внутрішнім оздобленням. Тут і художники, і освітлювачі й монтажники меблів. І це не дивно, адже корпус має бути повністю готовий до початку навчального року, а до 1 вересня лишилося менше місяця. Чи встигнуть в терміни завершити будівництво корпусу гімназії, чи вистачає коштів та, чи співпадає внутрішній вигляд нового приміщення з тим, що зображувалось в проекті погодився розповісти та провести екскурсію для Житомир.info головний архітектор міста Юрій Безбородов.


«Роботи знаходяться на завершальному етапі. Ми вже прийшли до монтажу меблів, до занесення їх у класи. Відповідальні етапи робіт по прилеглій території, коли ми монтуємо покриття спортивних майданчиків, футбольного поля, освітлення. Школа відповідає усім сучасним нормам - це і забезпечення доступом маломобільних верств населення, бо раніше такого не передбачалося. Обладнано пандусами, підйомниками на всі поверхи, правильна ширина дверних пройомів до санвузлів, у класи і т.п. Звичайно, що це нова концепція, нова українська школа, про яку всі розповідають. Це один із перших об’єктів, який повністю зроблений по цій концепції. Кольорова гамма оформлення класів, місць загального користування, коридори, їдальня, освітлення, усе повинно бути цікавим, щоб процес навчання привертав увагу, але не відштовхував від себе. Закуповуюється повністю нове обладнання для класів хімії, фізики, біології. Там будуть показові матеріали, матеріали для проведення експериментів. Закуповується обладнання для медіатеки. Також, спортивні майданчики обладнаються тренажерами, футбольне поле штучним покриттям і т.п.», - розповідає головний архітектор Житомира.

Разом із тим, Юрій Безбородов розповідає: окрім іншого осучаснена гімназія й виглядатиме естетично.

«Такий сучасний об’єкт повинен працювати не тільки функціонально, але і візуально. Він повинен підтримувати цікавість від мешканців у вечірній період часу. Тому, тут буде обладнане архітектурне освітлення фасаду, освітлення дерев біля старого корпусу. Це все передбачається проектом», - говорить Юрій Безбородов.

Проте, від деяких речей, поки доведеться відмовитися, - зізнається головний архітектор. Зокрема, від інтерактивних дошок та деякого спортивного обладнання. Тому, що грошей на все і одразу не вистачає. Однак те, від чого поки довелося відмовитися, каже головний архітектор, таки закуплять у другу, або третю чергу. За його словами, концепція гімназії повністю відповідає вимогам «Нової української школи». А от чи готова вона буде у вересні зустрічати учнів каже: для цього роблять усе можливе і навіть більше.

«Коштів на всі ті потреби, що вимагає школа не вистачає. Тому, ми трішки обмежили усе те, що напланували, щось буде закуповуватися у другу, третю чергу по мірі надання коштів. Ми частково відмовилися від інтерактивних дошок, вони будуть закуплені пізніше. Частково відмовилися від спортивного обладнання, устаткування. Але буде все функціональне, щоб відкритися: стільці, парти, буде працювати столова, санвузли, усе, щоб школа могла приймати учнів, щоб забезпечити навчальний процес. Я можу сказати те, щоб відкритися до 1 вересня ми прикладаємо максимум зусиль. Роботи ідуть щільним графіком. Я впевнений, що 1 вересня, ми будемо робити усе, що від нас залежить, щоб ми відкрилися», - зазначив головний архітектор Житомира.

Нагадаємо, 18 травня у соцмережі показали дизайн-проект інтер’єру житомирської гімназії №3.

10 квітня Житомирська міська гімназія оприлюднила 2 звіти про укладений договір: з ТОВ «Архітектура Плюс Дизайн» на 56 тисяч 292 гривні та з ТОВ «Квантум-Житомир» на 92 тисячі 720 гривень. 12 квітня гімназія звітувала про укладення договору з ФОП Оржехівським А.О. на 45 тисяч 986 гривень. Сума цих трьох тендерів складає рівно 195 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського, будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. 6 квітня 2017 року в міській радіпрезентували проект будівництва корпусу, вартість якого на той час становила 35 млн грн. 15 березня цього року темпи будівництва корпусу міської гімназії № 3 перевіряв мер Сергій Сухомлин разом з комісією. 4 квітня мер опублікував фото проектів внутрішнього дизайну нового корпусу гімназії №3. В розслідування Житомир.info в січні цього року йшлося про те, що реконструкцію гімназії №3 проводять без тендеру: 69 млн грн отримала одна компанія – ТОВ «Зодчество ЛТД».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Безбородов гімназія ремонт реконструкція  
Матеріали по темі