Місто

Провалля на Великій Бердичівській накриють склом після того, як сесія Житомирської міської ради виділить 190 тис. грн

26 September 2018, 10:48

У Житомирі, після того, як депутати на сесії міської ради виділять кошти для накриття провалля на вулиці Великій Бердичівській, планують розпочати його облаштування.

Про це у коментарі Житомир.info 26 вересня розповів начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

«Ми на сесію міської ради виносимо це питання, і проситимемо на даний проект кошти. Зауважу, що на комісії всі підтримали питання щодо виділення коштів. Тільки це питання на сесії вирішується, і я думаю, за тиждень ми почнемо його накривати. Для накриття необхідно 187 тисяч 679 грн. Це буде плоске накриття, скло, по якому можна буде ходити», - сказав В’ячеслав Глазунов.


Проект накриття, який 14 липня 2018 року на своїй сторінці у Facebook, опублікував головний архітектор Житомира Юрій Безбородов

Як повідомляв Житомир.info, в середині липня 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав про те, що провалля на вулиці великій Бердичівській почнуть накривати за тиждень.

Житомирська фірма «Архітектура плюс Дизайн» розробила робочий проект скляного накриття провалля на Великій Бердичівській і 3 травня подала його на експертну оцінку.

6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття. Підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.

Інтерв’ю з начальником управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеславом Глазуновим про підрядників, незакінчені об’єкти та проекти бюджету участі читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Глазунов Велика Бердичівська провалля накриття  
Матеріали по темі