Політика

Житомирська єпархія висловила «одностайну підтримку» предстоятелю УПЦ МП Онуфрію

31 December 2018, 15:32

Житомирська єпархія на чолі з митрополитом Никодимом висловила підтримку предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію.

Про це 31 грудня повідомляється на сторінці у Facebook митрополита Никодима.

«Під час загальноєпархіального зібрання духовенство Житомирської єпархії на чолі із Правлячим архієреєм митрополитом Никодимом висловили одностайно підтримку УПЦ та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в листопаді цього року голови ОДА та облради і мер Житомира закликали митрополитів УПЦ МП Никодима і Віссаріона приєднатися до процесу творення єдиної української церкви, а також не йти на провокації і розпал релігійної ворожнечі. У Києві 15 грудня 2018 року під час Собору обрали предстоятеля Єдиної української православної церкви, який отримає Томос з рук Вселенського Патріарха Варфоломія, а делегація Житомирської області цього дня долучилася до об’єднавчої молитви в столиці України. 20 грудня Верховна Рада проголосувала за законопроект, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву, вказавши свою приналежність до Росії.

Станом на 31 грудня жодна парафія УПЦ МП у Житомирській області не перейшла до новоствореної Православної церкви України.

Як повідомляв Житомир.info, керуючий Житомирською єпархією УПЦ МП митрополит Никодим (в миру Горенко Віктор Васильович) хотів отримати 0,331 га землі біля церкви на житомирському Подолі. На сесії міської ради 27 вересня 2018 року для вирішення земельного питання митрополита Никодима не вистачило одного голосу. На сесії 8 листопада депутати з другої спроби зняли це питання з розгляду, а мер Житомира заявив, що «деякі активісти ще будуть вибачатись потім перед владикою Никодимом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква УПЦ МП Никодим  
Матеріали по темі