Місто

Житомиряни уже відпочивають у новому сквері на Лятошинського, який відкриють лише влітку

15 May 2019, 09:33

Теплими травневими вечорами жителі міста уже освоюють новий сквер на Лятошинського, хоча роботи ще не завершені і офіційне відкриття відбудеться лише за два тижні.

Так, надвечір 14 травня журналісти Житомир.info нарахували в новому сквері щонайменше кілька десятків людей, які прогулювались по вимощеним алеям, відпочивали на новеньких лавках, призначали зустрічі та бавилися з дітьми. Однак тут ще багато що нагадує про незавершений ремонт: на алеях продовжує чекати свого часу тротуарна плитка, подекуди валяється будівельне сміття. Та і сам паркан, який огороджує майданчик, досі залишається на своєму місці.

У КП «Зеленбуд» журналісту Житомир.info розповіли, що офіційне відкриття скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського заплановане на 1 червня.

«До 31 травня підрядник ТОВ «АртХаус» має передати нам виконані роботи, тому офіційне відкриття скверу ми запланували на суботу, 1 червня. Наразі роботи у сквері виконуються згідно плану, тож підрядник має встигнути вчасно завершити реконструкцію», - розповів в.о. директора КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Нагадаємо, 30 березня 2019 року в сквер на вулицю Лятошинського у Житомирі привезли саджанці дерев, а 19 квітня встановили оригінальні лавки.

22 квітня у сквері на Лятошинського водоканал ліквідовував аварію на трубопроводі, яка сталася через зсув ґрунту.

Весняний фоторепортаж зі скверу на Лятошинського, де вже завершують реконструкцію, висадили дерева та встановили лавки, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, переможцем торгів з реконструкції скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією 4 млн 937 тис. грн. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. У серпні 2018-го у сквері зрізали 30 дерев, замість яких збиралися посадити клени, яблуні та сакури, вирощені за голландськими технологіями – у контейнерах, що гарантує їхнє приживання на новому місці. Термін реконструкції двічі переносили: у листопаді 2018 – на грудень 2018, у грудні 2018 - на травень 2019 року «через документально підтверджені об’єктивні обставини». Дизайн-рішення скверу на Лятошинського в Житомирі від травня 2018 дивіться тут.

12 березня 2019 після зимової перерви знову розпочалися роботи у сквері. Біля об’єкта стояв автомобіль-бетонозмішувач, на території працювали кілька робітників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер реконструкція Лятошинського Зеленбуд АртХаус  
Матеріали по темі