Місто

У сквері на Лятошинського в Житомирі почали зрізати дерева, усього видалять більше 30 штук

27 August 2018, 13:27

У рамках реконструкції в сквері на перехресті вулиць Небесної сотні та Лятошинського у Житомирі почали зрізати дерева.

27 серпня начальник КП «Зеленбуд» Олександр Шевчук розповів Житомир.info, що всього у сквері буде видалено понад 30 дерев.

«Дерева зрізають на підставі акту обстеження зелених насаджень, який робився ще на початку цього літа. Відповідно до загального акту, видалити необхідно трохи більше 30 дерев, у п’ятницю та суботу (24-25 серпня – ред.) було видалено 12», - поінформував Олександр Шевчук.

Він також пояснив, чому дерева ріжуть без відповідного рішення виконкому.

«У цьому випадку видалення зелених насаджень не потребує рішення виконкому, оскільки у нас є тендер (на реконструкцію скверу – ред.), а також було погоджено проект експертиз з видалення зелених насаджень та висадки нових зелених насаджень. Тому дерева, які потрапляли під забудови, у будь-якому випадку повинні видалятися. Дерева, котрі обстежувалися, є дійсно аварійними, критичними – це відсотків 30. Вони потребували видалення та досягли своєї вікової межі, залишати їх не було сенсу. Там жодного дерева, яке ще живе, здорове, не видалили, максимально зберегли. Там дійсно є дерева, які дуплисті, в яких тріщини, які дожили своєї вікової межі і коріння підняли наверх, їх залишати теж не можна, адже вони у будь-який час могли впасти. Оскільки ми робимо капітальний ремонт, то, я вважаю, що потім, після того, як ми зробимо цей ремонт, їхати видаляти туди через рік дерево – це теж не вихід», - зазначив керівник «Зеленбуду».

Нагадаємо, у Житомирі 3 серпня підрядна організація, яка займатиметься реконструкцією скверу на Лятошинського, почала облаштовувати навколо об’єкту паркан.

У проекті рішення виконкому, який був опублікований на сайті Житомирської мерії зазначалося, що комунальному підприємству «Зеленбуд» планують надати дозвіл на безкоштовне порушення благоустрою під час реконструкції скверу на вулиці Лятошинського.

24 липня 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповів про те, що реконструкція скверу починається з демонтажу лавок, смітників, рекламних конструкцій.

18 липня на засіданні члени виконавчого комітету вирішили дати згоду на демонтаж кіосків м’ясокомбінату та фірми «Руден» на розі вулиць Лятошинського-Небесної сотні через реконструкцію скверу.

11 липня на сайті ProZorro зазначалася інформація про те, що під час торгів найдешевша пропозиція щодо реконструкції скверу поблизу Житнього ринку в Житомирі була відхилена.

Переможцем торгів щодо реконструкції стало ТОВ «АртХаус», тендерна пропозиція – 4 937 722,00.

Варто зазначити, що фірма «АртХаус» з 2013 року ремонтує центральний стадіон «Полісся» в Житомирі і принаймні двічі просила мільйонні доплати. У червні 2016 року фірмі «АртХаус» не вдалося виграти тендер на реконструкцію футбольного поля, у липні того ж року вона була учасницею тендеру з будівництва сміттєзвалища у Новограді-Волинському, але не виграла його. У серпні 2016 року виграла тендер на капітальний ремонт вулиці Михайлівської і в 2017 році перекладала плитку по гарантії.

Як повідомляв Житомир.info, сквер на Лятошинського має бути сучасним, зеленим, з світлодіодним освітленням, зручними лавками та столами для шахів. Проект реконструкції скверу затвердили на червневому виконкомі цього року. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лятошинського сквер реконструкція  
Матеріали по темі