Місто

Влада Житомира вирішила скасувати своє рішення про підвищення вартості проїзду й ухвалити нове

24 January 2020, 16:17

Міська влада вирішила скасувати рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті від 5 грудня 2019 року й ухвалити нове.

Проєкт рішення виконкому «Про затвердження вартості проїзду в громадському транспорті Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» 24 січня 2020 року оприлюднений на сайті міської ради.

«Встановити вартість проїзду в громадському транспорті загального користування згідно додатку, який набирає чинності з дати оприлюднення в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті міської ради. Визнати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 05.12.2019 №1317 «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування» та від 22.01.2019 № 63 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 05.12.2019 № 1317», - зазначається у проєкті рішення, який має розглянути виконавчий комітет Житомирської міської ради.

Водночас на сайті міськради оприлюднене оголошення щодо нового регуляторного акту: зауваження та пропозиції щодо нового проєкту рішення про вартість проїзду приймаються до 23.02.2020 р.

В проєкті нового рішення немає згадки про підвищення вартості проїзду з 1 червня 2020 року та про те, що з 1 березня пенсіонери мають платити за проїзд в електротранспорті. Також змінюється нічний час – з 22:00 до 5:00.

Отже, пропонується встановити таку вартість проїзду:

На міських автобусних маршрутах:

- при оплаті готівкою в розмірі 7 грн;

- при безготівковій оплаті в розмірі 6 грн;

- у разі відсутності (несправності) в транспортному засобі обладнання автоматизованої системи обліку оплата проїзду в розмірі 3 грн;

На електротранспорті:

- при оплаті готівкою в розмірі 5 грн;

- при безготівковій оплаті в розмірі 4 грн;

- встановити вартість проїзду в електротранспорті у нічний час в розмірі 10 грн для всіх категорій громадян.

Визначити нічним часом роботи електротранспорту період з 22:00 до 05:00 години.

Визначити тривалість часу для здійснення безоплатної пересадки у інший транспортний засіб у нічний час – 30 хвилин з моменту придбання квитка.

Згідно п.п.1-25 п.1.1. додатку 2 до рішення міської ради від 12.04.2018 №992 «Про запровадження «Картки Житомирянина»» (зі змінами та доповненнями) безоплатно (перелік пільговиків дивіться в додатку 2 тут)

Згідно п.п.2-3 п.1.2. додатку 2 до рішення міської ради від 12.04.2018 №992 «Про запровадження «Картки Житомирянина»» (зі змінами та доповненнями) за пільговою вартістю (пенсіонери за віком та інваліди ІІІ групи):

на міських автобусних маршрутах:

- при оплаті готівкою в розмірі 3 грн з 10:00 до 16:00 години;

- при оплаті «Карткою Житомирянина» в розмірі 3 грн без обмежень по часу.

на електротранспорті безоплатно.

Учням шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів на міських автобусних маршрутах та електротранспорті при оплаті готівкою та безготівковій оплаті в розмірі 3 грн.

Нагадаємо, міськвиконком 22 січня 2020 року вніс зміни у своє рішення щодо нових тарифів на проїзд, які стосуються учнів.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про підвищення тарифів на проїзд виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив 5 грудня 2019 на черговому засіданні. 12 грудня на сайті міської ради оприлюднили рішення міськвиконкому з новими тарифами та двоетапним підвищенням вартості – з 10 січня та з 1 червня 2020 року. З відгуками житомирян у перший день подорожчання проїзду можна ознайомитися у відеосюжеті. Мер Житомира Сергій Сухомлин визнав, що інформаційна кампанія та роз’яснювальна робота щодо впровадження нових тарифів на проїзд в транспорті була провалена. В управлінні транспорту міської ради обіцяли до 24 січня налагодити роботу валідаторів в електротранспорті, в яких після введення нових тарифів почалися технічні збої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт тариф проєкт рішення  
Матеріали по темі