Місто

​Виконком розширив перелік категорій, які отримають право на пільговий проїзд у житомирському транспорті

5 February 2020, 13:13

На засіданні виконкому 5 лютого вкотре внесли зміни в рішення щодо вартості проїзду в громадському транспорті.

Відтепер пенсіонерів за вислугою років, які досягли пенсійного віку, мають право на пільговий проїзд.

«‎Пенсіонери за вислугою років є 60, 70, 80 років, які, можливо це така законодавча колізія, не мають фактичного права на пільговий проїзд. Це питання також врегульоване даним рішенням. Пенсіонери за вислугою років при досягненні пенсійного віку для жінок та чоловіків надалі матимуть право на пільговий проїзд», - зазначив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


Також право на безоплатний проїзд отримали 7 категорій ветеранів.

«‎У другому блоці було прирівняно 7 категорій ветеранів — це ті категорії, яким відповідно до закону «‎Про соціальний захист ветеранів» надано право на безкоштовний проїзд. Але відповідно до прийнятого нами рішення вони були прирівняні до пенсіонерів за віком при відповідній оплаті. Пропонується врегулювати це питання і всі ці 7 категорій перенести в додаток 3.1, де у нас 18 категорій мають право на безоплатний проїзд, без обмежень у часі на всьому громадському транспорті», - розповів Констянтин Підпокровний.

Також перенесли дату введення оплати для пенсіонерів та інвалідів ІІІ групи в електротранспорті.

«Фактично ‎перенести впровадження оплати проїзду на електротранспорті, пільгового проїзду 3 грн з 1 березня на 1 червня. Тому, що надалі надходять звернення, заявки на отримання «Карти житомирянина». Фактично 25 тисяч вже отримало, заявки надалі приймаються, терміни отримання вже ставляться в чергу на березень та квітень», - сказав начальник управління транспорту Житомирської міської ради.

Нагадаємо, міська влада вирішила ухвалити нове рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, пропозиції до цього регуляторного акту приймаються до 23 лютого 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про підвищення тарифів на проїзд виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив 5 грудня 2019. 12 грудня на сайті міської ради оприлюднили рішення міськвиконкому з новими тарифами та двоетапним підвищенням вартості – з 10 січня та з 1 червня 2020 року. З відгуками житомирян у перший день подорожчання проїзду можна ознайомитися у відеосюжеті. Мер Житомира Сергій Сухомлин визнав, що інформаційна кампанія та роз’яснювальна робота щодо впровадження нових тарифів на проїзд в транспорті була провалена. В управлінні транспорту міської ради обіцяли до 24 січня налагодити роботу валідаторів в електротранспорті, в яких після введення нових тарифів почалися технічні збої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд тариф транспорт пільга  
Матеріали по темі