Влада

Після виявлених порушень голова Житомирської облради створив робочу групу, щоб вивчити доцільність функціонування інтернату

16 February 2020, 11:02

З метою вивчення діяльності Радомишльського психоневрологічного інтернату та рівня утримання підопічних в установі голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма створив робочу групу.

Відповідне розпорядження Ширма підписав 12 лютого.

«Робочій групі вивчити питання щодо діяльності комунальної установи «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради, рівень утримання підопічних в установі та надати відповідні пропозиції. Контроль за виконанням розпорядження покласти на постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах ветеранів», - йдеться у документі.

Зазначається, що приводом для утворення робочої групи стало звернення депутата обласної ради Ігоря Романського від 4 лютого 2020 року.

Нагадаємо, 4 лютого на сайті Уповноваженого з прав людини оприлюднили результати перевірки у Радомишльському психоневрологічному інтернаті, під час якої з’ясувалося, що деякі медсестри застосовують фізичне насильство до підопічних і не надають належної медичної допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням сесії Житомирської облради від 7 березня 2018 року керівником КУ «Радомишльський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради на два роки призначено ексзаступницю мера Радомишля, майора міліції у відставці Світлану Охотенко, яка 8 місяців виконувала обов’язки директора даної установи. На початку квітня 2018 року обласна прокуратура оприлюднила результати перевірки дотримання конституційних прав громадян у психоневрологічних інтернатах, установах соціального захисту та інших місцях тривалого перебування: виявлено, що 70 утриманців Радомишльського психоневрологічного інтернату 4 роки не проходили медогляд за участю лікаря-психіатра, психолога і педагога з метою вирішення питання щодо подальшого їх утримання у закладі. В серпні 2019 року заступник голови облради Максим Вілівчук відвідав Радомишльський психоневрологічний інтернат та відзначав позитивні зміни в його роботі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада робоча група інтернат Радомишль  
Матеріали по темі