Події

​Засідання суду по справі житомирського блогера Муравицького, якому інкримінують державну зраду, перенесли через неявку адвоката

18 February 2020, 12:22

Друге засідання по справі підозрюваного у державній зраді журналіста Василя Муравицього відкладають через неявку до суду його адвоката Світлани Новицької. Суд та обвинувачений намагалися зв'язатися з захисницею, однак та на зв'язок не вийшла.

Під час засідання суду 18 лютого підозрюваний повідомив, що направив лист до Світлани Новицької про розірвання договору, а захищатиме його адвокат Андрій Гожий.

«Я вже фактично повідомив про розірвання договору. Вона не буде моїм захисником. Захисником буде Андрій Гожий. Я особисто повідомляв Світлану Володимирівну і відправляв їй смс і у декілька месенджерів. Повідомляв, що сьогодні суд і просив відправити хоча б електронний лист про те, що вона отримала угоду про розірвання договору», - повідомив Василь Муравицький.

Судді також направлять лист до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури про невиконання покладених обов'язків Світлани Новицької.

Наступне засідання по справі призначили на 4 березня.

Нагадаємо, у листопаді 2019 суд пом’якшив арешт Василю Муравицькому, якого судять за держзраду, змінивши цілодобовий домашній арешт та нічний.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський журналіст Василь Муравицький з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Кримінальне провадження відкрили за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 2 серпня 2017 року ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира Муравицькому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 13 жовтня 2017 року речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи Василя Муравицького. 27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт. 18 липня 2018 року в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Від січня 2019 року Василя Муравицького захищає єдина адвокатка Світлана Новицька, яка захищала творців «Новоросія-ТВ». На судовому засіданні 25 лютого 2019 року Новицька заявила, що дії суду викликають у сторони захисту сумнів у неупередженості та незалежності, й подала клопотання про відвід колегії суддів, але суд його не задовольнив.

10 червня 2019 суд розглядав питання зміни запобіжного заходу Василю Муравицькому і вирішив залишили блогера під цілодобовим домашнім арештом попри скарги на здоров’я.

14 серпня 2019 року на черговому судовому засіданні по справі житомирського блогера Василя Муравицького розглянули письмові докази, які зібрали правоохоронці під час негласних слідчих дій. Прокурор продемонстрував скріншоти документів з робочого комп’ютера та озвучив приватні переписки блогера з кількома імовірними замовниками публікацій антиукраїнського змісту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд держзрада  
Матеріали по темі