Події

Ще одного працівника управління екології Житомирської ОДА підозрюють у вимаганні хабаря

26 February 2020, 13:57

Співробітники Служби безпеки України викрили головного спеціаліста управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації, підозрюваного у вимаганні неправомірної вигоди за видачу дозвільних документів.

Про це 26 лютого повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області

«За попередньою версією слідства, чиновник запровадив схему вимагання грошей від підприємств регіону, діяльність яких пов`язана із викидами в атмосферу забруднюючих речовин чи іншим шкідливим виробництвом. За безперешкодне погодження технічної документації та надання дозволів на роботу зловмисник вимагав до $10 тисяч, залежно від комерційних потужностей підприємства. Оперативники СБУ задокументували факт вимагання посадовцем 15 тисяч гривень від фірми, що спеціалізується на наданні посередницьких послуг із оформлення документації на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами», – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, посадовцю оголошено про підозру. Наразі перевіряється інформація щодо інших фактів корупційних зловживань посадовця та причетності посадових осіб ОДА до оборудок.

Заходи з викриття і документування протиправної діяльності проводилися співробітниками УСБУ в Житомирській області за сприяння голови обласної ОДА спільно зі Слідчим Управлінням ГУ Нацполіції та під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, 25 січня 2017 року начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Вадима Войцешука викрили на хабарі 2,5 тис. дол. США. 27 січня 2017 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про звільнення. Войцешук через суд оскаржував своє звільнення: хотів, щоб розпорядження було від 31 грудня 2016 року, до того, як його затримали на хабарі.

Нині працюючому заступнику начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації Сергію Сіренькому двічі оголошували про підозру: в жовтні 2017 року посадовцю оголосили про підозру у вчиненні розтрати майна під час технічного переоснащення аварійного обладнання каналізаційно-насосної станції в Бердичеві; в липні 2018 року йому оголосили про підозру у службовій недбалості, яка призвела до розтрати понад 300 тис. грн бюджетних коштів під час технічного переоснащення із заміною аварійного обладнання каналізаційної насосної станції в смт. Миропіль Романівського району. Зараз справа розглядається в суді.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко з 11 лютого 2020 року звільнив начальницю управління екології та природних ресурсів Галину Перникозу, яка пропрацювала на цій посаді менш ніж три місяці. 25 лютого в ОДА повідомили, що провели конкурс на посаду начальника цього управління й визначили переможця – радника голови облдержадміністрація Вадима Чередника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ управління екології ОДА хабар  
Матеріали по темі