Влада

В пункті розпорядження Житомирського виконкому щодо заборони цілодобової роботи розважальні заклади замінили на «ресторанні»

13 March 2020, 13:10

Рішення Житомирського міськвиконкому від 11 березня 2020 року «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об'єднаної територіальної громади» не відповідає тому, за що голосували члени виконкому.

Зокрема, в оприлюдненому 12 березня тексті рішення йдеться про «обмеження роботи до 22.00 години для закладів ресторанного господарства, сфери послуг (крім торгових та медичних), для яких встановлено цілодобовий режим роботи».

Під час позачергового засідання міськвиконкому, коли говорили про призупинення роботи розважальних центрів, мер Сергій Сухомлин вніс пропозицію щодо обмеження нічного режиму роботи для розважальних закладів (на відео з 3:35).

«Було побажання також обмежити заклади, розважальні заклади, які мають цілодобовий режим роботи. Ми розуміємо, що дискотеки й інші заклади.. контроль за цими закладами буде тяжче здійснювати, тому нам треба обмежувати роботу й цих закладів по термінах до 22-ї години», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, наш сайт вів пряму трансляцію засідання виконавчого комітету, де Сухомлин сформулював пункт рішення, за який проголосували члени виконкому.

«На період обмежувальних заходів обмежити нічний час роботи», - оголосив мер.

Після цього деякі члени виконкому уточнили, про які саме заклади йдеться і їх запевнили, що лише про розважальні. Але в тексті рішення розважальні заклади трансформувалися в «заклади ресторанного господарства, сфери послуг».

Скріншот з рішення виконкому, оприлюдненого на сайті міської ради

Нагадаємо, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня у Житомирі відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ на НС, яка рекомендувала вжити невідкладні заходи щодо протидії розповсюдженню коронавірусу. Після цього на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. На брифінгу 13 березня заступниця голови ОДА поінформувала, що хвора переведена на штучну вентиляцію легень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин виконком рішення заклади коронавірус  
Матеріали по темі