Здоров'я

​Підозра на коронавірус у ще одного хворого з Житомирської області не підтвердилась

14 March 2020, 19:28

У жителя Андрушівки Житомирської області, якого перевіряли на ознаки захворювання на коронавірус, діагноз не підтвердився.

Про це ввечері 14 березня повідомили на сайті Житомирського обласного лабораторного центру.

«За результатами вірусологічних досліджень підозра на COVID-19 у хворого з м.Андрушівка НЕ ПІДТВЕРДИЛАСЬ», – йдеться у повідомленні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив і голова Житомирської ОДА.

«Усі необхідні тести проведені — ми готові сказати результат. Для того, щоб переконатися, що результати тестів вірні, тривала повторна перевірка у Житомирському обласному лабораторному центрі МОЗ. Маємо таку підтверджену інформацію: в обох пацієнтів у Бердичеві та Андрушівці шляхом полімеразної ланцюгової реакції, лабораторно не підтверджено вірусної інфекції грипу та парагрипу. Водночас, маємо позитивні новини. Після довготривалого аналізу, у жителів Бердичівського і Андрушівського районів не виявлено уханський коронавірус COVID-19. У першого знайдено РНК риновірусу, тобто ГРВІ, у другого – двустороння пневмонія. Стан обох пацієнтів стабільний, вони перебувають під ретельним контролем лікарів. На даний момент ускладнень не спостерігається», – написав Бунечко.

Зазначимо, на брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей, грип у них не підтвердився. Пізніше повідомили, що у одного хворого з Бередичева не виявили захворювання на коронавірус.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У одного з Бердичева діагноз не підтвердився. З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють. З 17 березня в Україні закриють кордони для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лабораторний центр Андрушівка Бунечко  
Матеріали по темі