Місто

Влада Житомира хоче провести конкурс для визначення фірми, яка буде офіційно займатися GPS-моніторингом транспорту

18 March 2020, 16:26

Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради розробило проєкт регуляторного акту «Про диспетчеризацію пасажирських перевезень в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді».

Про це 18 березня повідомляє сайт міської ради.

«Прийняття рішення виконавчого комітету міської ради має на меті впровадження системи організації та управління супутникового GPS-моніторингу транспорту загального користування для забезпечення: надання об'єктивних даних для здійснення контролю за виконанням зобов'язань перевізників які здійснюють перевезення на міських маршрутах Житомирської міської об’єднаної територіальної громади; безперервний on-line контроль за дотриманням схем та розкладів роботи транспортних засобів з використанням даних GPS-моніторингу; одержання статистичних даних для контролю, ефективного планування та звітності; контроль та відстеження нецільового використання транспортних засобів перевізників та фактів простою; створення єдиної бази даних з контрольованим доступом; покращення якості послуг перевізників, що надаються населенню Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», - йдеться в інформації на сайті.

Проєкт регуляторного акту та відповідний аналіз регуляторного впливу, звіт про базове відстеження розміщено на офіційному сайті Житомирської міської ради в розділі «Підприємцям» - «Регуляторна діяльність». Зауваження та пропозиції до вищевказаного проєкту регуляторного акту приймаються до 19.04.2020 р. Контакти розробника проєкту регуляторного акту: майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, м. Житомир, email: zt_transport@ukr.net, тел.: 48-11-99, 48-12-08.

«Станом на сьогоднішній день в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді відсутня будь-яка система організації та управління супутникового GPS-моніторингу транспорту загального користування. Маючи на меті отримувати достовірну інформацію про роботу всіх транспортних засобів перевізників, організувати функціонування диспетчерського пункту та покращити якість роботи пасажирського транспорту в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді, пропонується проведення конкурсного відбору суб’єктів господарювання, які б змоги вжити комплекс заходів для впровадження Системи з наданням безперервного доступу та здійснення он-лайн контролю за визначеними критеріями», - зазначають розробники регуляторного акту.

В аналіз регуляторного впливу до проєкту зазначеного рішення наведені його вигоди: збільшення надходжень до місцевого бюджету, збільшення інвестицій в рухомий склад; використання мережі Інтернет для відстеження руху транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів; стабільна робота руху транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді; стале задоволення потреб; вплив на отримання інформації споживачами та їх захист.

Витрати, які несуть суб’єкти господарювання при запровадженні GPS-моніторингу за інформацією перевізників: вартість абонплати на GPS – 1 800 грн/рік. За розрахунками розробників, сумарні витрати на всіх суб’єктів господарювання (перевізників) складають 18 000,00 грн/рік.


Скріншот з аналізу впливу регуляторного акту

Нагадаємо, на початку березня поточного року у міській раді пояснювали, чому більшість маршруток не відображається на електронних табло, що знаходяться на зупинках, та де можна відстежувати транспорт в онлайн-режимі.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2013 року Юрій Мойсеєв, який на той час був заступником мера Житомира, розповідав, що вже всі міські маршрутки, яких на той час було 230 одиниць, обладнані GPS-трекерами. У жовтні 2014 року в Житомирі презентували першу «розумну» зупинку, обладнану табло з часом прибуття транспорту. В грудні 2014 року на EasyWay були запущені GPS-дані громадського транспорту Житомира. В листопаді 2016 року в Житомирі комерційний директор компанії «Автоімідж» Андрій Умінський інформував про програму Dоzor, яка допомагає відслідковувати міський громадський транспорт в режимі онлайн. В січні 2018 року ТОВ «Дозор Україна» повідомило КП «Міський інформаційний центр», що у зв’язку з наявною заборгованістю за надані послуги, з 22 січня 2018 року буде припинено надання послуг з визначення місцезнаходження об’єктів моніторингу на шести міських маршрутах.

У 2017 році проєкт нинішнього депутата міської ради Владислава Пучича під назвою «Європейські електронні табло прогнозування транспорту на зупинках» став одним з 13 переможців бюджету участі Житомира. Влітку 2018 року відбувся тендер по закупівлі 13 електронних табло за 987 тис. грн: переможцем стало ТОВ «Дозор Україна». Навесні 2019 року встановлені табло передали на баланс КП «Житомиртранспорт».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада транспорт GPS-трекер  
Матеріали по темі