Суспільство

​У Новограді-Волинському шукають особу, яка контактувала з хворим на коронавірус житомирянином (доповнено)

24 March 2020, 17:19

Новоград-Волинська міськрада повідомляє про перебування в місті особи, яка контактувала з хворим на коронавірус житомирянином.

Про це йдеться у дописі, який Новоград-Волинська міська рада опублікувала на своїй сторінці у соцмережі близько 17.00 24 березня.

«Щодо стану захворюваності на коронавірус в Новоград-Волинській міській ОТГ (24.03.2020). Нових звернень до медичних закладів Новоград-Волинської міської ОТГ з приводу підозри на коронавірусну інфекцію станом на 16:00 год. 24 березня 2020 року не надходило. Однак, стало відомо, що у Новограді-Волинському перебуває особа, яка була у контакті з хворим на коронавірус житомирянином. Наразі правоохоронні органи та медичні працівники намагаються з’ясувати місцезнаходження даної особи задля проведення відповідних карантинних дій», - йдеться у повідомленні.

О 18.00 год. до редакції зателефонували з Новоград-Волинської міської ради і повідомили, що місцеперебування чоловіка встановлено і він знаходиться на самоізоляції.

«Наразі чоловік знаходиться на самоізоляції за межами міста», – зазначили представники Новоград-Волинської міської ради.

Допис на сторінці у Facebook також змінили.

Нагадаємо, перший лабораторно підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирі зафіксували 19 березня. Хворий на коронавірус 49-річний житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні. Ввечері 19 березня на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко розповідав, що, за словами чоловіка, він повертався в Україну разом з товаришем та його сином, але повідомити їхні дані інфікований коронавірусом відмовлявся. Згодом мер Сергій Сухомлин заявив, що житомирянин працює в турфірмі, возив закордон групу туристів, але цю інформацію приховав.

21 березня поліція повідомила, що відкрила кримінальне провадження, яке стосується хворого на коронавірус житомирянина, що приховав інформацію про туристичну групу. Наступного дня пацієнт інфекційного відділення житомирської лікарні Вадим записав відео, на якому стверджував, що ніякої групи туристів за кордон у березні він не возив, а інформацію про це вважає помстою за опубліковані фото з лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 березня в Україні підтверджено 84 випадки COVID-19: найбільше у місті Київ – 29 випадків, у Чернівецькі області – 25 випадки та у Київській області – 15 випадків, з них виявлено за останню добу – 10 випадків.

По обіді 24 березня повідомили про результати експрес-тестів на коронавірус двох жінок з Житомира, які виявились позитивними. Одна з них - пацієнтка міської лікарні №2, інша – 66-річна медсестра одного з відділень цієї лікарні. Наразі встановлюють контактних осіб цих жінок та проводять службове розслідування у медзакладі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус Новоград-Волинський  
Матеріали по темі