Влада

​Головний санітарний лікар України знову приїхав у Житомир, щоб звільнити Парамонова

18 June 2020, 15:50

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко 18 червня знову приїхав до Житомира й завітав до обласного лабораторного центру.

За словами працівників установи, причина візиту – звільнення головного санітарного лікаря області, керівника Житомирського ОЛЦ Зіновія Парамонова. Начебто з листом щодо звільнення Парамонова до Міністерства охорони здоров’я звернувся голова ОДА Віталій Бунечко. Кажуть, що й кандидат на посаду вже є – екскерівник комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради Олександр Зарицький. Зазначимо, що Зарицький 13 червня 2020 року оприлюднив декларацію перед звільненням – 12 червня був останній день його роботи в центрі громадського здоров’я.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 6 травня 2020 року на початку позачергового засідання міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин висловив обурення щодо листа директора обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова стосовно обмеження проведення ПЛР-тестування. Міський голова вважає, що Парамонова, який також є головним санітарним лікарем області, треба звільнити.

Ввечері 6 травня до ОЛЦ завітав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Парамонова.

Натомість, колектив Житомирського лабораторного центру вважає звільнення Зіновія Парамонова «політичним» і підготував звернення до президента з проханням не допустити звільнення з посади головного санітарного лікаря Житомирської області.

12 травня на брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що Парамонов продовжує працювати на посаді головного санітарного лікаря Житомирської області.

Що стало першопричиною скандалу, який ледь не закінчився звільненням Зіновія Парамонова читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Парамонов звільнення санітарний лікар Ляшко лабораторний центр  
Матеріали по темі