Місто

Виконком підвищив вартість харчування у школах та дитсадках Житомира

21 December 2020, 14:54

У Житомирі з 1 січня 2021 року збільшиться вартість харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх закладах освіти.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 21 грудня, проголосувавши за відповідний проєкт рішення, який був оприлюднений 23 листопада.

«Щороку ми збільшуємо вартість харчування для того, щоб вона на початок року була не менше 90%. Зверніть увагу на презентацію, де зазначена різниця між 2020 та 2021 роком: у нас по дошкільних навчальних закладах батьки і міський бюджет мають співвідношення 70 на 30 (70% платять батьки, 30% доплачують з міського бюджету – ред.). Збільшення іде не велике. В санаторних групах харчування 100% безкоштовне і є ще пільгові категорії. По закладах загальної середньої освіти співвідношення йде 55 на 45 (45% доплачують з міського бюджету – ред.)», - пояснила заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Зазначимо, що вартість харчування в ясельних групах підвищується на 5,5%, в садкових – на 7%.

Вартість сніданків в школах для учнів молодших класів збільшується на 9%, також на 9% зростає ціна обідів.

Нагадаємо, у вересні цього року Міністерство освіти і науки оприлюднило результати опитування учнів та батьків щодо харчування в шкільних їдальнях.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2018 року в Житомирі батькам запропонували нову модель харчування учнів 1-4 класів: доплата або повна відсутність сніданків. З січня 2019 року учні початкових класів житомирських шкіл харчувалися з батьківською доплатою 9,50 грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком харчування діти школа дитсадок  
Матеріали по темі