Місто

Перший житомирський «Прозорий офіс» нарешті отримав від держави обіцяну оргтехніку та програмне забезпечення

24 January 2021, 12:13

Перший у Житомирі «Прозорий офіс» по наданню адміністративних та соціальних послуг, який облаштували в приміщенні колишньої Корольовської районної ради, нарешті отримав обіцяну оргтехніку та програмне забезпечення.

Про це 23 січня повідомив на своїй Facebook-сторінці народний депутат від Житомира Ігор Герасименко (фракція партії «Слуга народу»).

«Ми вже досить довго чуємо про «Прозорий офіс» на Польовій (Центр надання адміністративних та соціальних послуг за адресою: площа Польова, 8), де планують надавати більше 200 видів різних затребуваних послуг: від реєстрації бізнесу до отримання пенсійного посвідчення, оформлення пільг, субсидій, допомог. Реконструйований в кінці 2019 року за рахунок як місцевих, так і державних коштів, через припинення державного фінансування цього проєкту стояв дійсно «прозорий» - без меблів та технічного забезпечення, що не давало можливості його відкрити. Розв’язання цієї проблеми однозначно є важливим для нашого міста, адже саме комплексність, зручність, оперативність є основними критеріями надання сучасних послуг», - наголосив нардеп.

Герасименко нагадав, що за його безпосереднього сприяння Житомирську міську раду було включено до отримувачів техніки та меблів в межах проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що реалізується Мінсоцполітики та Мінфіном в ОТГ.

«За результатами проведеного Мінсоцполітики тендера відбулось довгоочікуване забезпечення «Прозорого офісу» у вигляді придбання меблів, більше 850 одиниць на суму близько 3 млн 200 тис. гривень, програмного забезпечення та комп’ютерної техніки в кількості більше 300 одиниць на загальну суму близько 5 млн гривень. Без витрачання коштів місцевого бюджету! Центр має обслуговувати Житомирську ОТГ (м. Житомир, с. Вереси) та будь-яке питання соціального та адміністративного характеру вирішувати в сучасній будівлі з усім необхідним як для персоналу, так і людей, які туди звертатимуться. Це справді достойний та потрібний для жителів міста соціальний об’єкт, який має запрацювати на повну силу. Отже, не останню чесну та прозору роботу виконано на благо рідного міста», - наголосив Ігор Герасименко.

Наразі триває встановлення техніки, завантаження програм, підготовка до відкриття, що заплановано на лютий.

Нагадаємо, 11 листопада 2020 року директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір розповідала, що «Прозорий офіс» на Польовій вже отримав меблі, але його не встигнуть відкрити у 2020 році, а з міського бюджету виділять 1 млн 700 тис. грн на закупівлю оргтехніки, яку мало закупити для Житомира Міністерство соціальної політики.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року в Житомирі почали будувати «Прозорий офіс» на Польовій в адмінбудівлі Корольовської райради. Тендер на 35 млн грн на реконструкцію будівлі виграло ТОВ «Зодчество ЛТД». Наприкінці жовтня 2019 з підрядником ТОВ «Зодчество ЛТД» уклали договір ще на 34 млн грн, аби завершити реконструкцію «Прозорого офісу». У лютому 2020 стало відомо, що посадовців управління капітального будівництва Житомирської міськради підозрюють у зловживанні владою під час реконструкції приміщень для «Прозорого офісу».

У жовтні 2020 року в департаменті соцполітики запевняли, що «Прозорий офіс» на Польовій у Житомирі запрацює у 2020 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦНАП Герасименко нардеп "Прозорий офіс" оргтехніка 
Матеріали по темі