Місто

​АМКУ перевірить передноворічну закупівлю Житомирської міської ради, бо підозрює двох учасників у змові та спотворенні результатів торгів

15 March 2021, 16:37

Антимонопольний комітет розпочав справу через ймовірну змову учасників на торгах, проведених управлінням культури Житомирської міської ради: у 2019 році закуповували новорічні вистави для дітей.

Про це 11 березня повідомила пресслужба Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«Розпорядженням адміністративної колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 11 березня 2021 року розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ПП «ТД «Солодкий світ» та ФОП Гладько В. О. порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів», - йдеться у повідомленні.

В Антимонопольному комітеті відмічають, що суб’єкти господарювання підозрюються у змові під час участі у процедурі закупівлі «Послуг з проведення святкових новорічних інтерактивних вистав біля центральної новорічної ялинки для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста та навчально-виховних комплексів в рамках проведення зимового дійства «КАЗКОВЕ БАГАТТЯ».

Торги проводилась Управлінням культури Житомирської міської ради у 2019 році за допомогою електронної системи закупівель Prozorro. Сума очікуваної вартості закупівлі складала 650 тис. грн.

Нагадаємо, вінницька фірма – ТД «Солодкий світ» є постійним постачальником солодких новорічних подарунків від Житомирської міської ради. Так, у грудні 2020 року ця фірма поставила 4 тисячі новорічних наборів цукерок – по 100 грн за одиницю. У минулому 2019 році для учнів 1-4 класів житомирських шкіл у вінницького ТД «Солодкий світ» придбали 14200 наборів солодощів за 644,34 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, ця ж фірма вигравала подібні тендери й попередні роки. Так, у грудні 2018 вінницький ПП «ТД «Солодкий світ» виграло тендер на поставку новорічних подарунків для школярів 1-4 класів житомирських навчальних закладів: 15,6 тисячі пакунків солодощів за 455,8 тис. грн.

У 2017 ПП «ТД «Солодкий світ» теж пропонувало найнижчу ціну на тендері управління культури Житомирської міської ради по закупівлі новорічних подарунків, але тоді цю пропозицію відхилили. Причиною відмови стало те, що фірма вирішила продати управлінню культури неліквід: деякі цукерки мали прострочений термін вживання, в інших були відсутні посвідчення про якість.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ закупівля управління культури Солодкий світ змова  
Матеріали по темі