Здоров'я

У Житомирській області щеплення проти COVID-19 проводять 7 мобільних бригад, кількість вакцинованих за добу поступово зростає

22 March 2021, 11:55

У Житомирській області щеплення проти COVID-19 проводять 7 мобільних бригад з імунізації. Кількість осіб, які вакцинуються протягом однієї доби, поступово збільшується.

Про це 22 березня під час щотижневого онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Всього кількість мобільних бригад на території Житомирської області – 9, з них зайнято для вакцинації станом на 22.03 – 7. Кількість проведених вакцинацій за добу поступово зростає. 100 людей (за добу) – це дуже мало. Насправді наш показник такий, щоб одна бригада вакцинувала не менше 100 осіб. Ми до нього поки що наближаємося. Наприклад, у неділю ми вже провакцинували 310 осіб. Цей показник потрібно суттєво підвищувати, але не так багато медичних працівників, які виявили бажання вакцинуватися, а вакцинація у нас проходить, як ви знаєте, добровільно», – зазначила Наталія Остапченко.

Також перша заступниця голови ОДА розповіла, що на другому етапі вакцинуватимуть, зокрема, працівників соціальної сфери, а також людей, яким за 80, та військовослужбовців.

«На другому етапі ми вже проводимо вакцинацію працівників інших закладів охорони здоров’я. Тобто, не тільки тих медичних працівників, які залучені до лікування ковідних хворих, а й працівників первинної медико-санітарної допомоги, працівників системи громадського здоров’я, працівників відомчих закладів, працівників соціальної сфери, а також людей віком від 80 років та військовослужбовців», – розповіла Остапченко.


Відео ОДА

З її слів, на заклик вакцинуватися в області відгукнулися 249 публічних осіб – саме стільки зареєструвалося людей з цієї категорії.

«Зареєструвалося в нас на сьогодні 249 публічних осіб. Помилково – 7. А вакциновано на сьогоднішній день з публічних осіб 79 чоловік. Вакцинація у нас є добровільна. Якщо хтось із публічних осіб або інших осіб, які підлягають вакцинації, відмовився, це його право. А так, щоб це було масово (відмова від вакцинації після реєстрації), у нас таких випадків немає, тому проблем з цим ніяких не виникає», – зауважила заступниця голови ОДА.

У відповідь на запитання від журналістів Наталія Остапченко зазначила, що вакцинуватися можуть і люди, які хворіли на коронавірус. Однак на момент щеплення ПЛР-тест на COVID-19 має бути від’ємним. А говорячи про реакції організму на вакцину, вона зауважила, що їх, реакції, не варто називати побічними, оскільки кожен організм може реагувати на будь-яку імунізацію по-різному: підвищенням температури, головним болем тощо.

Зазначимо, що, за інформацією, опублікованій на сайті облдержадміністрації, станом на 20 березня від початку вакцинальної кампанії в області щеплена 2031 особа, з яких 100 – за добу 20 березня.

За даними урядового сайту «Вакцинація від COVID-19», Житомирська область – на останньому місці в Україні за кількістю людей, що вакцинувалися.

Таблиця з сайту «Вакцинація від COVID-19»

Як відбувається вакцинація публічних осіб з непріоритетної групи на собі перевірили журналісти Житомир.info, детальніше – у сюжеті

Нагадаємо, 12 березня Житомирська ОДА оприлюднила анкету для реєстрації на щеплення проти COVID-19 для публічних осіб та пояснила, хто саме мається на увазі.

19 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що Україна перейшла до другого етапу вакцинації, на якому держава вакцинує людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, з наступного тижня почнуть працювати стаціонарні пункти щеплень. А в житомирському Центрі ПМСД розповіли, що готують до відкриття стаціонарних пунктів щеплень в трьох амбулаторіях – на Польовій, на Покровській та на вулиці Героїв десантників.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу. Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тисячі доз приїхала до Житомира і ввечері цього ж дня в міській лікарні №2 почали вакцинувати медпрацівників, які погодилися на щеплення та працюють з хворими на коронавірус. Першим з таких лікарів став Василь Шутенко. 10 березня житомирський лікар-анестезіолог Василь Шутенко, який першим в області вакцинувався проти COVID-19, розповів про рішення зробити щеплення, реакцію організму та самопочуття через два тижні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко вакцина вакцинація  
Матеріали по темі