Влада

Нардеп цікавився затягуванням початку реконструкції музею Лесі Українки, в Житомирській ОДА відповіли – облрада не дає дозвіл

22 June 2021, 16:12

Народний депутат Дмитро Костюк (фракція партії «Слуга народу», обраний від Новоград-Волинського округу №65) направив голові Житомирської обласної державної адміністрації Віталію Бунечку депутатський запит щодо реконструкції та розширення площі літературно-меморіального музею Лесі Українки в Новограді-Волинському.

Запиту був озвучений на пленарному засіданні Верховної ради 21 травня 2021 року.

Нардепа, зокрема, цікавило, чому й досі не почалася реконструкція музею, хоча тендер вже завершений і ще 20 квітня був укладений договір між департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА та переможцем тендеру ТОВ «Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс».

Нижче - скріншот з депутатського запиту



Перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко відповіла на депутатський запит 8 червня 2021 року.

«Будівельні роботи на об’єкті не розпочато через відсутність дозволу... Оскільки музейний комплекс Лесі Українки у м.Новограді-Волинському перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області згоду на виконання будівельних робіт має дати обласна рада. Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації, як замовник будівництва, звернувся до Житомирської обласної ради за дозволом, проте відповіді не отримав», - йдеться у відповіді ОДА.


Скріншот з відповіді Остапченко на запит нардепа

Зауважимо, що відповідний депутатський запит Дмитро Костюк направляв і голові обласної ради, але станом на 22 червня відповідь на нього не оприлюднена.

Нагадаємо, Житомирська обласна рада інформувала про засідання робочої групи з підготовки до 150-річчя Лесі Українки, яке відбулося 4 червня: там, зокрема, обговорювали внесення коректив до проєкту реконструкції музею Лесі Українки, бо голови облради Володимир Федоренко вважає, що на місці, де проживала зі своєю родиною Леся Українка, має бути найсучасніший за технологіями, але автентичний музейний комплекс, який буде туристичною меккою не тільки Житомирщини, а й всієї України.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2021 року новостворена робоча група провела виїзне засідання в музеї Лесі Українки в Новограді-Волинському, під час якої вирішили змінити підрядника, який проводитиме реконструкцію приміщення, а масштабне святкування ювілею поетеси перенесли на літо. 20 січня 2021 року департамент регіонального розвитку ОДА оголосив тендер на реконструкцію та розширення площі літературно-меморіального музею Лесі Українки по вул.Соборності 76/2, в м. Новограді-Волинському Житомирської області, стартова ціна – 10 млн 830 тис. 659 грн. Тендер був запланований на березень, але не відбувся, бо заявку на торги подав лише один учасник: ТОВ «Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс» з пропозицією 10 млн 280 тис. 831,06 грн.

Під час виступу на пленарному засіданні Верховної ради 19 лютого 2021 року народний депутат Дмитро Костюк критикував голову Житомирської обласної ради Володимира Федоренка, який пропонував відмовитися від 11 млн грн, виділених на реконструкцію музею Лесі Українки. 24 лютого голова облради розповів, що відбувається з ремонтом музею Лесі Українки і чи дійсно там реконструкція. 18 березня Федоренко поставив робочій групі нове завдання – вивчити питання доцільності реконструкції музею в Новограді-Волинському в поточному році. А тим часом департамент ОДА 8 квітня провів тендер: була два учасники, переможцем стало ТОВ «Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс» з пропозицією 10 млн 226 тис. 654 грн. Також були укладені угоди на проведення технічного нагляду (107 тис. грн) та авторського нагляду за реконструкцією музею Лесі Українки (47 тис. грн).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп Костюк музей Новоград-Волинський реконструкція тендер Леся Українка ОДА Федоренко  
Матеріали по темі