Події

Жінку, якій дали 12 років за умисне вбивство бердичівлянки Юлії Козак, не змогли доправити в тюрму – вона втекла

12 August 2021, 10:55

Світлана Кустовецька, яку мали відправити на 12 років у тюрму як співучасницю вбивства бердичівлянки Юлії Козак, втекла.

Про це Житомир.info вранці 12 серпня повідомила мама вбитої Юлії.

Інформацію про те, що Кустовецьку не змогли взяти під варту та відправити для відбування покарання, редакції підтвердили в головному управління Нацполіції в Житомирській області.

«У вироку суду, який присудив Світлані Кустовецькій покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років, не прозвучало про взяття її під варту у залі суду. Відповідне рішення про виконання вироку надійшло до поліції Бердичева лише 11 серпня (рішення суду було 29 липня – ред.). Цього ж дня поліцейські виїхали за місцем проживання засудженої, але не застали її. За зібраними свідченнями сусідів і не лише їх, вдома жінка вже деякий час не з’являється. Відтак матеріали передали кримінальній поліції для оголошення її в розшук у рамках оперативно-розшукової справи відносно особи, яка ухиляється від виконання рішення суду. Поліцейські перевірять інформацію, чи не перетинала жінка кордон України, а також проведуть інші заходи для встановлення її нинішнього місця перебування», - пояснила в коментарі Житомир.info речниця ГУНП Алла Ващенко.

Нагадаємо, суд першої інстанції вироком від 29 вересня 2020 року засудив чоловіка Юлії Святослава Козака на 10 років, а його сестру Світлану Кустовецьку виправдав. Мати загиблої Юлії Козак оскаржувала це рішення в апеляційному суді та просила довічного ув’язнення причетним до вбивства. 29 липня 2021 року апеляційний суд змінив вирок суду першої інстанції та позбавив волі Святослава Козака і Світлану Кустовецьку на 12 років за умисне вбивство Юлії Козак.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2018 року до Бердичівської поліції надійшло повідомлення про смерть жінки 1988 року народження, бердичівляни розповідали, що чоловік побив і задушив дружину. Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини.

8 червня 2018 пресслужба прокуратури Житомирської області інформувала, що обвинувальний акт скеровано до суду: бердичівлянин та його сестра за умисне вбивство Юлії Козак можуть отримати довічне ув’язнення. Згодом справу передали з Бердичівського міськрайонного суду до Богунського райсуду Житомира: у 2019 році 12 березня та 26 березня судді слухали свідчення сусідів сім'ї Козак. А на засіданні 14 травня 2019 року судді повторно заслухали висновки медекспертів у справі загиблої бердичівлянки Юлії Козак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивстко Юлія Козак вирок поліція  
Матеріали по темі