Фоторепортаж

Який вигляд мають три зелені зони відпочинку в центрі Житомира, реконструкцію яких планують завершити у 2021 році. Фоторепортаж

25 August 2021, 17:31

Реконструкцію найпопулярніших місць відпочинку житомирян у середмісті – Нового бульвару, набережної у парку імені Гагаріна та одного зі скверів – планують завершити у 2021 році. 25 серпня Житомир.info вирішив подивитися, який вигляд нині мають названі об’єкти.

Сквер на майдані Соборному, де у серпні 2021 року встановили 50-метровий флагшток

У березні 2021 року департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації оголосив тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію скверу на майдані Соборному та встановлення флагштоку Державного прапора України. У травні на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення на реконструкцію скверу на майдані Соборному 8,5 млн грн – співфінансування з міського бюджету. Тендер на реконструкцію скверу з очікуваною вартістю 13,85 млн грн оголосили 20 травня. Його виграло ТОВ «УК «Комфорт-буд» за 13 млн 735,7 тис.

16 червня розпочали реконструкцію скверу, 9 серпня почали встановлювати флагшток, а 20 серпня у тестовому режимі підняли Державний прапор розміром 14х8 метрів. 23 серпня український стяг підняли над майданом Соборним в урочистій обстановці.

Очевидно, роботи у сквері завершені: нині там вкладена плитка, встановлені урни, лавки, облаштоване освітлення, а на флагштоці майорить державний прапор.

Новий бульвар

У серпні 2020 року в Житомирі відбувся аукціон на тендері управління капітального будівництва з реконструкції території благоустрою Нового бульвару, переможцем торгів було визнано іншого учасника – ТОВ «УК «Комфорт-Буд» з пропозицією у 19 млн 110,3 тис. грн.

У жовтні розпочались підготовчі роботи з реалізації проєкту реконструкції Нового бульвару. Відповідно до затвердженого графіка виконання робіт, реконструкція Нового бульвару в Житомирі мала бути завершена упродовж 6 місяців – навесні 2021 року. Через погодні умови договір з підрядником продовжили до кінця червня 2021 року.

Станом на 25 серпня прохід бульваром відкритий. Тут вкладена плитка, частково висаджені клумби та дерева, щоправда, частина з них почала сохнути. Встановлення лавок майже завершене, а деякі з них відвідувачі вже встигли пописати. Будівельний паркан встановлений на території фонтану, там ведуться роботи з монтажу.

Набережна у парку

Восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Переможцем торгів стало ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн грн. В січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня 2019 року. У червні 2019 року підрядники розповіли та показали, як проходить реконструкція набережної. Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 28 листопада повідомило про намір доплатити підряднику за реконструкцію набережної ще 16 млн 958,6 тис. грн: додаткові роботи мали бути виконані до кінця 2020 року.

30 березня 2021 року начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов розповів, що через негоду підрядник відставав від графіка, однак обіцяв, що до кінця травня всі роботи будуть завершені. 1 липня 2021 року замовник та підрядник уклали одинадцяту додаткову угоду про продовження строку дії договору до кінця літа 2021 року.

Судячи з вигляду набережної, роботи на ній нині перебувають на завершальному етапі: встановлені лавки, урни, вкладена майже вся плитка.

Фоторепортаж з Мальованського скверу, що на розі вулиць Троянівська та Радивилівська у Житомирі, на який у 2019 році виділили майже мільйон, а в 2021 – ще два мільйони гривень, – тут (від 3 серпня 2021)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Новий бульвар набережна  
Матеріали по темі