Влада

Житомир отримає від Естонії 20 автобусів, якими частково оновлять комунальний транспорт

19 December 2022, 09:44

Таллінн передає Житомиру 20 автобусів.

Про це 19 грудня повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Під час офіційного відрядження до Естонської Республіки народний депутат України Арсеній Пушкаренко, депутати Житомирської міської ради Євдокимов Віктор, Irina Gladkaya та Viktor Kliminsky провели зустріч із мером міста Таллінн Mihhail Kõlvart.На прохання наших депутатів, розуміючи проблеми Житомира з енергетичною інфраструктурою, вони дійшли згоди, що для потреб нашого міста безкоштовно будуть передані 20 автобусів з автопарку Таллінна вже в січні», – йдеться у повідомленні.

Мер зазначає, що це полегшить життя житомирян в умовах перебоїв з електроенергією та, відповідно, транспортом. Частково оновить рухомий склад комунального транспорту нашого міста.

«Дякую нашим справжнім друзям із Естонії - меру міста Таллінна Міхаїлу Килварту за незмінну підтримку України, а також народному депутату України Арсенію Пушкаренку та нашим колегам-депутатам Житомирської міської ради Віктору Євдокимову, Ірині Гладкій та Віктору Клімінському за спільну злагоджену роботу задля підтримки нашого міста», – завершив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 24 вересня 2022 року стало відомо, що Естонія подарує Житомирській області 12 автобусів Iveco Irisbus, які раніше обслуговували пасажирські регулярні лінії в Естонії. Також на початку вересня була інформація, що влада Естонії виділила 2 млн євро на будівництво нового дитячого садочку в Овручі та збирається долучитися до відбудови розбомбленого мосту в Малині за формулою фінансування 50х50 – частину грошей виділить Естонія, частину – з держбюджету.

27 вересня пресслужба парламенту інформувала, що на потреби громад Житомирської області передали перші автобуси з Естонії.

30 жовтня Естонія передала громадам Житомирської області другу партію автобусів: Олевщина отримала автобус Iveco Irisbus.

26 листопада народний депутат Арсеній Пушкаренко повідомив, що Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу та Посол України в Естонії Мар‘яна Беца вже направили з Талліна частину наступної партії автобусів для Житомирської області. 14 грудня стало відомо, що автобуси прибули в Україну. Загалом ішлося про 26 автобусів, які слугуватимуть для відновлення транспортного сполучення у регіонах. Одинадцять із них лишилися для потреб Житомирщини, інші ж вирушили до Харківської, Полтавської та Київської областей. Більше фото автобусів, отриманих 14 грудня 2022 року, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів, її Урядова комісія на початку травня 2022 року розпочала свою роботу в області з визначення об’єктів, відбудову яких вони профінансують. В липні з’явилася інформація, що влада Естонії збирається побудувати модульний дитячий садок в місті Овруч Житомирської області, яке постраждало від російських бомбардувань. Нардеп Арсеній Пушкаренко 1 вересня розповідав, що в Житомирській області наприкінці вересня планують провести великий форум з відновлення, запросивши на нього представників 50 іноземних посольств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус Естонія Пушкаренко  
Матеріали по темі