Місто

Міська рада збирається нарешті дозволити демонтаж будівлі зруйнованого житомирського ліцею №25

9 February 2023, 11:42

Влада Житомира збирається нарешті надати дозвіл на списання та демонтаж будівлі ліцею №25 на вул.Мала Бердичівська.

Відповідний проєкт рішення сесії 9 лютого 2023 року оприлюднили на сайті міської ради.

«За результатами розгляду звернення Ліцею №25 міста Житомира щодо надання дозволу на списання та демонтаж будівлі Ліцею №25 ім.М.О.Щорса м.Житомира, враховуючи звіт та акт з технічного обстеження об’єкта будівництва, пошкодженого внаслідок бойових дій спричинених збройною агресією Російської Федерації, висновок експерта товариства з обмеженою відповідальністю «Всеукраїнський експертно-правовий союз» про неможливість безпечної експлуатації цієї будівлі, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про порядок відчуження та списання майна, що перебуває у власності територіальної громади міста Житомира, затвердженого рішенням міської ради від 29.09.2005 року №550, міська рада вирішила надати дозвіл на списання будівлі Ліцею №25 ім.М.О.Щорса м.Житомира за адресою: м. Житомир, вулиця Мала Бердичівська, будинок 18 у зв’язку з її аварійністю та неможливістю її безпечної експлуатації. Надати дозвіл на демонтаж будівлі Ліцею №25 ім.М.О.Щорса м.Житомира за адресою: м. Житомир, вулиця Мала Бердичівська, будинок 18 з метою недопущення виникнення аварійних ситуацій та нещасних випадків», - йдеться у проєкті рішення сесії.

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради буде замовником робіт з демонтажу будівлі ліцею.

Зауважимо, що в 2016 році з назви ліцею №25 прибрали «ім.М.О.Щорса», міська рада ухвалила відповідне рішення 21 липня 2016 року. В міській раді Житомир.info пояснили, що в документах на будівлю вказана колишня назва закладу.


Скріншот з проєкту рішення сесії

Нагадаємо, під час засідання міськвиконкому 1 лютого цього року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що кошти на демонтаж ліцею №25 виділять з міського бюджету, а демонтаж не робили раніше, бо чекали, що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт. Хоча ще наприкінці травня 2022 року Сергій Сухомлин розказував журналістам, що за кілька днів почнеться демонтаж зруйнованого ліцею №25, бо обласна адміністрація отримала кошти з державного бюджету саме на демонтаж, зокрема і таких будівель, роботи триватимуть один-два місяці.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада ліцей №25 демонтаж 
Матеріали по темі