Місто

В Житомирі хочуть розробити п’ятирічну програму самозабезпечення харчовими продуктами «Сади Перемоги»

22 March 2023, 14:19

Мер Житомира Сергій Сухомлин створив робочу групу з розробки Програми підтримки самозабезпечення харчовими продуктами міської територіальної громади на 2023-2027 рр. «Сади Перемоги».

Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 21 березня 2023 року.

«З метою підвищення продовольчої безпеки та створення більш стійкої продовольчої системи Житомирської міської територіальної громади в умовах війни та в умовах післявоєнного відновлення, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» №327-р від 29 квітня 2022 року створити робочу групу з розробки міської цільової програми «Програма підтримки самозабезпечення харчовими продуктами Житомирської міської територіальної громади на період 2023-2027 роки «Сади Перемоги», - йдеться у документі.

Робоча група, яку очолює перша заступниця мера Світлана Ольшанська, має розробити програму до 31 травня 2023 року.

Крім працівників виконкому та комунальних підприємств міської ради до складу робочої групи також входять: завідувач кафедри екології та природоохоронних технологій, професор ДУ «Житомирська політехніка» Ірина Пацева; регіональний консультант з комунікацій Асоціації міст України Світлана Прокоф’єва; асистент кафедри лісництва, лісових культур та таксації лісу Польського національного університету Ірина Сірук.

Нагадаємо, 17 березня старшокласники та працівники ліцею №24 почали реалізовувати проєкт «Сади перемоги», який у Житомирі цього року планують впровадити в чотирьох ліцеях.

Як повідомляв Житомир.info, у березня 2022 року в Україні запустили ініціативу «Сади Перемоги», яка мала допомогти запобігти продовольчій кризі під час війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: програма Сади перемоги робоча група розпорядження  
Матеріали по темі