Суспільство

«Укрпошта» закликає не зволікати з обміном ламп, бо з 1 травня послуга буде доступна лише в обласних центрах

7 April 2023, 16:04

«Укрпошта» закликає мешканців країни не зволікати з обміном ламп розжарювання, оскільки з 1 травня зробити це можна буде лише в обласних центрах.

Про це 7 квітня нагадала пресслужба «Укрпошти».

«В Україні розпочинається другий етап оптимізації процесу обміну старих ламп розжарювання на сучасні LED-лампи. З 10 квітня ще 500 відділень Укрпошти перестануть бути доступними для онлайн-замовлення лампочок. Здійснити обмін в цих пунктах можна буде до 17 квітня (як користувачам Дії, так і тим українцям, хто не зареєстрований в застосунку). З 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде тільки в обласних центрах країни, де зберігається найбільший попит і потреба. Тож мешканцям нашої країни, які все ще зволікають, варто поквапитися», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що станом на зараз в усіх населених пунктах країни до обміну доступно 7 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп поступлять в Україну найближчим часом. Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, необхідно зробити свою заявку у застосунку «Дія». Також варто звернути увагу на наявність відділення «Укрпошти» у переліку доступних відділень у застосунку. Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення «Укрпошти», зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи протягом наступного тижня. В населених пунктах, де працюють пересувні відділення «Укрпошти», лампи наявні у вільному доступі без попередньої реєстрації. В обох випадках для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

«Оптимізація процесу обміну жарівок обумовлена зменшенням попиту серед населення, так як піковий період був пройдений в лютому-березні. Враховуючи щотижневі показники обміну, спільним рішенням всіх партнерів програми було прийнято рішення поступово скорочувати кількість відділень Укрпошти, в яких можна обміняти лампи розжарювання», – зазначають на підприємстві поштового зв’язку.

Нагадаємо, з 30 січня 2023 можливість обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти» з’явилася, зокрема, Житомирі.

7 лютого 2023 року пресслужба «Укрпошти» повідомила, що обміняти старі лампи на нові енергоощадні за програмою ЄС та Уряду вже можна у всіх міських та селищних відділеннях «Укрпошти».

Станом на 14 лютого, за два тижні з початку програми, українці обміняли у відділеннях «Укрпошти» вже 5 мільйонів жарівок на стільки ж LED-ламп, Житомирська область стала одним із регіонів, де активно міняють старі лампи на енергоощадні: за два тижні жителі «здали» 220 тис. жарівок.

А з 25 лютого послуга обміну ламп стала доступною не тільки в містах та селищах міського типу, а й у селах.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня 2022 року пресслужба Міністерства економіки анонсувала, що в Україні хочуть зробити для населення безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні: ціль – провести заміну 50 млн ламп, закупку близько 30 мільйонів профінансує Єврокомісія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрпошта пошта лампа обмін електроенергія  
Матеріали по темі