Економіка

Іршанський ГЗК в Житомирській області готується до відновлення роботи: планують вийти на довоєнний рівень виробництва

25 May 2023, 16:32

АТ «Об'єднана Гірничо-Хімічна Компанія» веде активні переговори про продаж західним партнерам продукції з філії «Іршанський ГЗК» і планує поновити видобування та збагачення ільменітового концентрату на підприємстві вже до кінця поточного року на рівні 18 тис. тонн на місяць.

Про це представникам департаменту корпоративних прав держави ФДМУ повідомив член правління АТ «ОГХК» Дімітрі Каландадзе під час їхнього візиту на підприємство – інформує 25 травня пресслужба Фонду державного майна України.

«Іршанський ГЗК призупинив свою роботу в листопаді минулого року. Зараз на складах підприємства та в портах знаходиться майже 54 тис. тонн ільменітового концентрату та 100 тис. тонн чорнового концентрату. Його потрібно почати продавати, щоб запустити видобування нової сировини», - зауважує член правління АТ «ОГХК» Дімітрі Каландадзе.

За словами пана Каландадзе компанія зараз веде активні перемовини з укладання нових контрактів на експорт продукції саме з Іршанського родовища і сподівається, що вже в червні почне перші відвантаження, а паралельно ще шукає найоптимальніші умови для логістики продукції до потенційних партнерів.

Поки що Іршанський ГЗК власними силами займається ремонтом техніки, кошти в оновлення якої не інвестувались тривалий період, і готується до запуску.

«Відновлення реалізації продукції дасть нам можливість поступово поновити видобування та збагачення. Ми зможемо повернути до роботи ту частину працівників Іршанського ГЗК, яка перебуває зараз на простої і отримує 2/3 від окладу. Це пріоритетна для нас задача. Плануємо вийти на рівень виробництва 18 тис. тонн ільменітового концентрату на місяць вже до кінця цього року. Це майже рівень плану, який був у нас встановлений на початку 2022 року, до війни», - додає Каландадзе.

Нагадаємо, в 2021 році Іршанський ГЗК був серед провідних підприємств Житомирської області у добувній промисловості і розробленні кар’єрів.

Як повідомляв Житомир.info, ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», яке належало Міністерству економічного розвитку, намагалося відсудити у ТОВ «Валки-Ільменіт» українського олігарха Дмитра Фірташа 58,4 мільйона гривень, але 1 березня 2018 року господарський суд Житомирської області частково задовольнив цю вимогу і вирішив стягнути лише 5,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГЗК Іршанськ ФДМУ ОГХК Каландадзе Іршанський ГЗК 
Матеріали по темі