Місто

У Житомирі водоканал завершив проєкт з прокладання магістральних мереж, який втілював понад 3 роки: обіцяють зменшення аварійності

22 June 2023, 16:49

У Житомирі завершили втілення проєкту щодо заміни водопровідних мереж великих діаметрів.

Про це 22 червня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«За 3,5 року у Житомирі в рамках проєкту "Розвиток міської інфраструктури -2" було прокладено 10,5 км магістральних водопровідних мереж діаметром від 900 мм, які мають стратегічне значення для усього міста, зокрема й 7 дюкерних переходів, які тягнуться по дну річок Кам'янки та Тетерева», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього тижня було введено в експлуатацію останню ділянку північного магістрального трубопроводу довжиною 435 м, прокладену по вул. Новосінній.

«За час перебігу проєкту підрядна організація побудувала 73 (!) водопровідні камери, у кожній із яких встановлено сучасну якісну запірну арматуру – елементи системи водогону, які забезпечать її ефективну роботу та обслуговування», – звітують у водоканалі.

Аварійні трубопроводи були замінені на сучасні труби європейського зразка. Строк експлуатації таких трубопроводів – 40-50 років.

«Завдяки перекладці надійність водопостачання підвищиться для усіх житомирян. Серед інших вигод від реалізації проєкту – зменшення аварійності та необлікових втрат води», – кажуть у комунальному підприємстві.

Нагадаємо, 13 червня 2023 року під час засідання виконкому директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик зазначав, що в Житомирі завершують втілення проєкту щодо заміни водопровідних мереж великих діаметрів, який реалізовується за кредитні кошти Світового банку.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 року в Житомирі за кредитні гроші Світового банку почали заміну 10 кілометрів магістральних водогонів.

У лютого 2023 року КП «Житомирводоканал» увело в експлуатацію новопрокладений магістральний трубопровід, останню ділянку якого почали прокладати у жовтні 2022 року. Упродовж тривалого часу, поки йшли роботи з прокладання трубопроводу, у центральній частині міста був низький тиск води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал водогін магістральний трубопровід трубопровід  
Матеріали по темі