Суспільство

Кабмін розширив програму обміну ламп на заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, спортивні організації

11 August 2023, 16:53

В Україні розширюється програма обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі.

Про це 11 серпня 2023 року в промові на засіданні Кабінету міністрів сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Також сьогодні розширюємо програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні, яку Уряд реалізує спільно з Євросоюзом. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Мета – замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему протягом опалювального сезону й протягом року загалом. Наразі 3,9 млн користувачів уже отримали 19,5 млн енергоефективних ламп», - повідомив глава Уряду.

Нагадаємо, 9 червня цього року в Україні стартувала перша фаза другої хвилі обміну ламп розжарювання для юридичних осіб – закладів освіти та медицини.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня 2022 року пресслужба Міністерства економіки анонсувала, що в Україні хочуть зробити для населення безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні: ціль – провести заміну 50 млн ламп, закупку близько 30 мільйонів профінансує Єврокомісія. З 30 січня 2023 можливість обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти» з’явилася, зокрема, Житомирі. З 25 лютого послуга обміну ламп стала доступною не тільки в містах та селищах міського типу, а й у селах, а з 1 травня обміняти жарівки на світлодіодні лампи можна було лише в обласних центрах.

Як підприємство поблизу Житомира перетворює на вторсировину старі лампи розжарювання, які обміняли на світлодіодні, дивіться у сюжеті від 11 травня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ лампа жарівка обмін  
Матеріали по темі