Місто

Як можна потрапити до ботанічного саду в Житомирі та чому там не зроблять вільний вхід

5 October 2023, 14:31

Понад пів тисячі видів дерев’янистих рослин, унікальна колекція трав’янистих та лікарських культур росте в ботанічному саду, що на вулиці Корольова у Житомирі. Втім впродовж років територія залишається закритою для відвідувачів.

Чому немає вільного доступу – 5 жовтня журналістам Житомир.info пояснив ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

«Ботанічний сад Поліського національного університету – це структурний підрозділ нашого навчального закладу. Але він має статус природоохоронного об'єкта, тобто територія належить до Природно-заповідного фонду України. Тому його діяльність регулюється положенням, яке затверджено Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України. Тобто ботанічний сад – це не парк для прогулянок», - каже ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

Хоча за для збереження рослин вхід не можуть зробити вільним, в ботанічний садвсе ж організовують екскурсії, зокрема, для школярів та інколи роблять дні відкритих дверей для житомирян.

«Ми намагаємося робити його максимально відкритим у рамках можливостей. Тобто ми постійно запрошуємо дітей з дитячих садочків, шкіл у період літніх канікул. Деякі школи декілька разів приводили учні й діти казали, що декілька разів тут були. Якщо є ініціативи громадських організацій, різноманітні майстер-класи, те що на рівні міста проводиться. Приходять організації з ініціативами ми, як правило, підтримуємо і проводимо. На день міста, на вихідні виходили працівники, відчиняли і була можливість гуляти», -розповідає ректор Олег Скидан.

Крім того, ректор Поліського національного університету зазначив, що існують платні екскурсії для невеликих груп до 10 людей.

«Знову ж таки, є можливість проведення платних екскурсій. Є різноманітні заходи, де люди хочуть пофотографуватися, як за екскурсію сплачують і кілька годин можуть перебувати. Але це завжди не велика кількість людей, щоб це був контрольований процес», - сказав ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

Екскурсія коштує 600 грн на групу, фотосесія – 800 грн.

Для запису слід звернутись до директорки саду, тел. +38 098 921 51 62.

Нагадаємо, вже впродовж кількох років неподалік ботанічного саду в Житомирі при навчально-науковій лабораторії тваринництва Поліського університету працює контактний зоопарк

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році ректор Поліського національного університету розповідав, що після встановлення відеоспостереження Житомирський ботанічний сад можуть відкрити для відвідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ботсад ПНУ ботанічний сад Поліський національний університет Скидан 
Матеріали по темі