Суспільство

У Житомирській області рятувальники виїжджали на демонтаж балкону та дахів, пошкоджених вітром

29 October 2023, 12:51

У Житомирській області рятувальники п’ять разів виїжджали на демонтаж аварійних конструкцій та прибрали 90 повалених дерев.

Про це 29 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Упродовж доби надзвичайники продовжували ліквідовувати наслідки негоди, що вирувала на території області. З автошляхів та проїжджих чистин прибрано 90 повалених сильними поривами вітру дерев та п’ять разів фахівці ДСНС виїжджали на демонтаж аварійних конструкцій», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 28 жовтня до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що близько п'ятнадцяти дерев впали на проїжджу частину дороги, що веде до с. Кропивня Коростишівської громади, та перекрили рух автомобілям в обох напрямках.

Рятувальники, які виїхали до місця події, за допомогою бензопили розрізали стовбури дерева та прибрали гілля з проїжджої частини дороги. За годину рух було відновлено.

У смт Хорошів внаслідок негоди з адмінбудівлі суду вітром зірвало декілька листів шиферу, вони впали на тротуар та проїжджу частину. За допомогою пожежного автомобіля рятувальники розтягнули шифер та звільнили дорогу для руху транспорту.

Водночас до радомишльських рятувальників надійшло прохання демонтувати пошкоджений негодою шифер із покрівлі будівлі центральної районної лікарні. Ситуація була критичною, адже частина покрівлі будь-якої миті могла впасти на подвір’я. Бійці ДСНС за допомогою рятувального спорядження зняли шифер із даху будівлі.

А в місті Бердичів рятувальникам за допомогою спецінструменту довелося демонтувати пошкоджену вітром балконну раму на 5-му поверсі багатоповерхівки, адже конструкція ледве трималася і створювала загрозу для перехожих.

Нагадаємо, 28 жовтня у Житомирській області через сильні пориви вітру оголосили помаранчевий рівень небезпеки. Рятувальники з самого ранку ліквідовували наслідки негоди. Вітер пошкодив електромережі, світлофори та прапор на майдані Соборному.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС негода вітер дерево рятувальник дорога 
Матеріали по темі