Суспільство

До подвійного свята у Житомирі провели спецпогашення марки «Подарунки Святого Миколая»

6 December 2023, 16:45

У День святого Миколая, який цьогоріч уперше відзначається в Україні 6 грудня, одночасно з Днем Збройних сил України, Укрпошта ввела в обіг благодійну поштову марку «Подарунки Святого Миколая».

Про це повідомляє пресслужба АТ «Укрпошта».

«На поштовому випуску «Подарунки Святого Миколая» в інтерпретації відомого українського художника-ілюстратора Костя Лавро вдалося поєднати два значущих для українців свята. Зберігши традиційно-дитячий образ святого Миколая – доброго дідуся-чарівника, художник майстерно відтворив та доповнив його актуальними деталями. Так, Миколай не летить по небу на санях, а їде на козацькому коні. За плечима в нього камуфляжний мішок, наповнений військовою технікою: літаками, танками, ракетами, які вкрай необхідні українському війську для нашої Перемоги. На поштовій марці символічно відтворена перемога над ворогом: під копитами коня роздавлений символ росії – двоголовий орел, якого Миколай пронизує палицею, ніби списом», - йдеться у повідомленні.

Тираж поштової марки складає 600 000 примірників. Номінал марки – М = 18 грн (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г у межах України).) + 5,00 грн (благодійна складова). Ціна маркового аркуша – 115 грн. До поштової марки Укрпоштою традиційно випущено конверт «Перший день» та художню картку. Виручені від продажу поштової марки донатні кошти будуть направлені на підтримку Збройних Сил України.

6 грудня спецпогашення нової марки відбулося й у Житомирі, про що повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«В цей день усі ми очкуємо на добрі дива. І саме зараз наші захисники та захисниці творять їх на фронті. Захищають нашу свободу, бережуть наше мирне життя та наближають здійснення найзаповітнішої мрії українців про нашу Перемогу! Водночас вони самі як ніхто інший потребують захисту та підтримки від святого старця, який завжди допомагає добрим людям. Саме про це нова поштова марка «Подарунки Святого Миколая», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня у Житомирі до пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором» поклали квіти в знак вшанування пам’яті полеглих, а на військовому кладовищі відбувся мітинг з хвилиною мовчання. Цього ж дня військовим, які лікуються у Житомирі, департамент освіти міської ради передав від дітей обереги, шкарпетки та солодощі.

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2023 року, в День Незалежності, у центральному житомирському відділенні «Укрпошти» відбулося спецпогашення марки «Україна-мати».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: марка Укрпошта ЗСУ святий Миколай спецпогашення Бунечко  
Матеріали по темі