Події

При огляді посилки замінив нову магнітолу на стару: жителя райцентру Житомирської області викрили на шахрайстві

7 December 2023, 16:59

Чоловік при огляді посилки на пошті підмінив вартісну нову магнітолу на свою і відмовився від неї, повідомивши, що замовлення йому не підійшло.

Про це 7 грудня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«6 грудня до поліції звернувся представник поштової компанії одного з відділень райцентру. Заявник розповів, що наприкінці листопада один з отримувачів посилки ймовірно замінив її вміст, забравши собі вартісну магнітолу без відповідної оплати», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що покупець, після огляду товару у відділенні, повернув відправлення. Він повідомив, що замовлення йому не підійшло.

Однак вже за кілька тижнів продавець, якому повернули товар, повідомив, що у посилці зовсім не та магнітола, що була відправлена замовнику. Сума збитків склала близько 4 тисяч гривень.

Оперативники кримінальної поліції опитали можливих очевидців події та переглянули записи з камер відеонагляду. У результаті встановили, що до правопорушення може бути причетним 54-річний місцевий житель. Чоловіка розшукали, він визнав свою провину. Автомагнітолу, яку він привласнив, вилучили.

Нині дізнавачі Бердичівського райвідділу поліції проводять досудове розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Відповідно до чинного законодавства чоловікові загрожує значний штраф або громадські чи виправні роботи, або до 3 років обмеження волі.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року в Житомирі чоловік при огляді посилки замінив годинник вартістю майже 17,5 тисяч гривень на дешеву копію.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2021 року у Житомирі 19-річний працівник поштового відділення викрав дорогий телефон з посилки, яку він же і замовив, а порожню коробку відправив назад продавцеві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство магнітола пошта відправлення посилка поштове відділення  
Матеріали по темі