Події

У Житомирській області суд відправив неповнолітнього на примусове лікування, а раніше судимому призначив понад 5 років тюрми

13 January 2024, 13:16

За вчинення тяжких злочинів Малинським районним судом засуджено двох мешканців м.Малина, один з яких – неповнолітній, інший – неодноразово судимий.

Про це 12 січня повідомила пресслужба Малинського районного суду Житомирської області.

«09 січня 2024 року Малинський районний суд Житомирської області розглянув обвинувальний акт щодо двох мешканців міста Малина, які в період з червня по липень 2023 року вчинили ряд крадіжок чужого майна, а саме: мопеда, мотоцикла та велосипеда. При цьому один з обвинувачених є неповнолітній, а інший, достовірно знаючи про вік «напарника», запропонував вчинення злочинних дій, цим самим втягнув неповнолітнього у протиправну діяльність», - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що один з обвинувачених раніше двічі притягувався до кримінальної відповідальності, а саме: вироком Малинського районного суду Житомирської області від 17.05.2021 він засуджений за ч.2 ст.289, ч.3 ст.185 КК України до 5 років позбавлення волі та звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки; вироком Малинського районного суду Житомирської області від 24.06.2022 за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років 6 місяців позбавлення волі та звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

«Під час судового розгляду справи судом був досліджений висновок експерта, згідно з яким встановлено, що неповнолітній обвинувачений під час вчинення кримінальних правопорушень міг усвідомлювати свої дії, проте не міг повною мірою керувати ними. У висновку експерт зазначив про те, що по своєму психічному стану обвинувачений П. потребує застосування щодо нього примусових заходів медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги», - повідомляє пресслужба суду.

Таким чином, оцінивши кожний доказ, суд визнав доведеною вину повнолітнього обвинуваченого у вчиненні злочинів та призначив покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у виді 5 років 5 місяців позбавлення волі.

Щодо неповнолітнього обвинуваченого суд, визнавши його обмежено осудним, визначив покарання нижче від найнижчої межі, встановленої у ч. 4 ст.185 та ч. 2 ст.289 КК України, у виді 3 років 2 місяців позбавлення волі з випробуванням та іспитовим строком. Також до даного обвинуваченого застосовано примусові заходи медичного характеру у виді амбулаторної психіатричної допомоги за місцем проживання.

Крім того, суд стягнув з обвинувачених на користь держави витрати на проведення експертиз у загальному розмірі 4780 грн., тобто по 2390 грн. з кожного обвинуваченого.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного строку на подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, 16 грудня 2023 року поліцейські охорони оперативно затримали чоловіка, який тричі здійснив крадіжку в магазині у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада 2023 року двоє чоловіків розбили вікно у продуктовій крамниці у Житомирі. У кіоску спрацювала сигналізація і невдовзі правоохоронці затримали зловмисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Малин вирок крадіжка неповнолітній судимий злочин примусове лікування  
Матеріали по темі