Події

На вигадане ім’я замовив дорогий телефон, а на пошті підмінив його на підробку: 17-річного житомирянина викрили у шахрайстві

18 January 2024, 17:39

Дешева підробка замість оригіналу: житомирські оперативники викрили причетного до шахрайства.

Про це 18 січня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Повідомлення про кримінальне правопорушення надійшло до Житомирського райуправління поліції 17 січня. Тоді працівниця одного з відділень логістичної компанії повідомила про ймовірні шахрайські дії отримувача. Жінка розповіла, що виявила підміну мобільного телефону в поштовому відправленні. Замість вартісного ґаджета в пакунку знаходилась його дешева копія. Виявилося, що незадовго до цього посилку переглядав отримувач, однак не забрав її, мотивуючи тим, що забув необхідну суму коштів вдома», - йдеться в повідомленні.

На місці події працювали оперативники Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці переглянули записи камер відеоспостереження у відділенні, провели низу розшукових заходів та того ж дня встановили причетного до події.

Фото: Житомирське районне управління поліції

«Ним виявився 17-річний житомирянин, студент одного з навчальних закладів міста. Юнак визнав свою провину в учиненому та розповів, що замовив вартісний ґаджет на одному з торговельних інтернет-майданчиків, домовившись про доставку з післяплатою. Замовлення він оформив на вигадане ім’я, такого ж користувача зареєстрував у мобільному додатку логістичної компанії. Тож своє замовлення він безперешкодно отримав і, оглядаючи, зробив підміну. А потім у крамниці гаджетів обміняв новенький телефон на старішу версію. Ймовірно, сподівався таким чином приховати свою причетність до події», - повідомляють правоохоронці.

Під час слідчих дій у помешканні фігуранта поліцейські вилучили мобільний телефон, грошові кошти та кілька сім-карт мобільних операторів.

Окрім цього, юнака обґрунтовано підозрюють у вчиненні аналогічної афери у поштовому відділенні в передмісті Житомира.


Фото: Житомирське районне управління поліції

Попередня кваліфікація діянь молодика - ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Згідно з чинним законодавством подібні вчинки караються від штрафних санкцій до трирічного обмеження волі.

Нагадаємо, 18 січня стало відомо, що за минулі дві доби у Житомирській області зареєстровано 10 кримінальних проваджень за зверненнями ошуканих заявників. А загалом шахраї спустошили їх гаманці на майже 110 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2024 року у поліції розповідали, що шахраї запропонували жительці Ушомирської громади легку онлайн-роботу, натомість жінка втратила майже 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай житомирянин пошта підміна телефон поліція оперативник підробка продаж студент  
Матеріали по темі