Місто

Міська рада направить звернення до університету та МОН щодо відкриття житомирського ботанічного саду для відвідувачів

30 January 2024, 09:37

Житомирський ботанічний сад має бути відкритий для відвідувачів під час війни та після неї, бо прогулянки в саду допомагають людям у стресових ситуаціях.

Про це під час виступу на початку позачергової сесії міської ради 30 січня сказала депутатка Людмила Зубко, голова фракції «Європейська Солідарність».

«Житомир має цінний ресурс для допомоги людям з (ПТСР) – ботанічний сад у самісінькому центрі міста, але не використовує його… Ботанічний сад – це 35 гектарів, які діляться на чотири зони, де є наукова робота, але 12 гектарів точно можуть бути відкриті. Навіть у Харкові, який обстрілюється щодня, ботанічний сад працює: з 10-ї до 15-ї туди можуть прийти люди. У нас – це тільки за 800 гривень якась фотосесія. Я пропоную створити комісію, де ми відпрацюємо наше звернення, доєднаємо юристів, і я думаю, що це одне із стратегічних питань», - сказала Людмила Зубко.

Депутати проголосували за запропоноване звернення до Польського національного університету та Міністерства освіти і науки щодо відкриття ботанічного саду для відвідувачів.

Нагадаємо, у порядку денному позачергової сесії міської ради, яку мер скликав на 30 січня, було 10 питань.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2023 року ректор Поліського національного університету Олег Скидан пояснював, що ботанічний сад – це структурний підрозділ університету, він має статус природоохоронного об'єкта, і тому це «не парк для прогулянок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада звернення ботанічний сад Зубко ПНУ ботсад 
Матеріали по темі