Події

У 28-річного сімейного дебошира з громади Житомирської області вилучили протитанковий гранатомет та іншу зброю

20 February 2024, 11:17

На Звягельщині поліцейські вилучили зброю та боєприпаси у сімейного дебошира.

Про це 20 лютого повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Днями до поліції звернулась 31-річна жителька Стриївської громади, яка розповіла, що чоловік вчиняє відносно неї домашнє насильство. На місце події прибули поліцейські Звягельського райвідділу. Як з’ясувалось, 28-річний агресор, дізнавшись, що дружина звернулась до правоохоронців, пішов з місця проживання у невідомому напрямку. Водночас, під час опрацювання повідомлення, поліцейські виявили в обійсті два гранатометних постріли», - йдеться в повідомленні.

Відтак на місце події прибула слідчо-оперативна група Звягельського райвідділу, працівники якої задокументували всі обставини. У ході огляду помешкання поліцейські виявили ще й вибухову речовину – пороховий заряд до гранатомета.

Водночас правоохоронці розшукали чоловіка у м. Звягелі. Він визнав, що заховав ще частину озброєння. Тож під час проведення огляду місця події в одному з мікрорайонів міста поліцейські виявили та вилучили ручний протитанковий гранатомет, два гранатометні постріли та три порохові заряди.

Відтак слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Серед іншого поліцейські встановлюють й мету, з якою чоловік зберігав такий арсенал.

Нині фігуранту оголошено про підозру у вчиненні вказаного правопорушення. 19 лютого судом йому було обрано запобіжний захід — особисте зобов’язання.

За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у лютому, під час відпрацювання виклику про домашнє насильство, поліцейські вилучили боєприпаси з будинку жителя Лугинської громади.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2024 року у Звягелі правоохоронці вилучили гранату та підривач, які 39-річний містянин зберігав вдома.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гранатомет насильство постріл боєприпас порох заряд поліція дебошир  
Матеріали по темі