Місто

З бюджету Житомира виділяють по 50 мільйонів на поточний ремонт доріг та будівництво сонячної електростанції для водоканалу

4 March 2024, 14:54

З бюджету Житомира у 2024 році не планують виділяти кошти на благоустрій, про облаштування скверів та укладання плитки мова не йде.

Про це в інтерв’ю Житомир.info, яке опубліковане 3 березня 2024 року, повідомив голова бюджетної комісії Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

«Станом на 1 березня виділені кошти на поточний ремонт доріг – 50 млн грн, це ми заклали на минулій сесії, частково на співфінансування реконструкції спортивних майданчиків в ліцеях, де головним спонсором є фонд BGV. Ще у нас закладені кошти на будівництво укриттів у ліцеях №№21, 8, 6, 7. Плитку в цьому році не плануємо. В планах: поточний ремонт доріг; будівництво укриттів; співфінансування спортивних майданчиків; будівництво сонячної електростанції для водоканалу, це близько 50 млн; реконструкція мереж і котелень для теплокомуненерго», - сказав Юрій Мойсеєв.

Також передбачений капітальний ремонт у лікарні №1, УКБ вже проводило тендери, і ще шукають спонсорів для будівництва окремого корпусу для лікарні №2, в якому буде онкоцентр.

«В нас є проєкти, які зараз презентуються по всьому світу: будівництво онкоцентру, будівництво реабілітаційного центру в гідропарку – це такий, я б сказав, знаковий об'єкт, який хочеться збудувати в Житомирі. Наразі у нас десь на підході сьогодні реалізація кредитної угоди з німецькою компанією KfW, яка готова провести роботи по енергомодернізації бюджетних установ – садочків і шкіл. Ми рахували, що ще десь приблизно 30 навчальних закладів потребують енергомодернізації. Коли ми спочатку проговорювали суму, то її мало вистачити майже на всі заклади, але це ще було до війни. Зараз, зрозуміло, з підняттям вартості матеріалів і робіт, цієї суми нам не вистачить на ту кількість навчальних закладів, яку ми хотіли би. Тому ми вивчаємо питання і робимо рейтинг закладів – які найдорожче нам обходяться в опалюваному періоді. І в першу чергу в цих закладах будемо проводити термомодернізацію», - зазначив голова бюджетної комісії.

Повністю інтерв’ю з Юрієм Мойсеєвим читайте тут

Нагадаємо, 31 березня 2023 року в Житомирській міській раді презентували проєкт будівництва лікувально - діагностичного корпусу на території КП «Лікарня №2 імені В. П. Павлусенка»: двоповерхове відділення площею у 752 кв. м з сучасним обладнанням, де будуть надавати послуги з лікування онкології, орієнтовна вартість проєкту – 228 млн грн, з яких близько 200 млн грн спрямують на закупівлю медичного обладнання.

2 червня 2023 року мер Сергій Сухомлин презентував проєкт реконструкції гідропарку та розповів, де саме хочуть будувати реабілітаційний центр для військових. На сесії міської ради 29 червня депутати проголосували за виділення КП «Лікарня № 2 ім.В. П. Павлусенка» ділянки в гідропарку площею 1 га під будівництво реабілітаційного центру. В грудні цього ж року визначили переможців студентського конкурсу на кращій проєкт реабілітаційного центру для військових в житомирському гідропарку.

У вересні 2023 року мер Житомира на брифінгу розповідав про плани побудувати сонячну електростанцію потужністю 400 кВт, яка влітку закриє повністю потреби водоканалу.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2023 року заступник мера Житомира Олександр Шевчук розповідав, що поточний ремонт покриття у 2023 році збираються зробити на майже 70 вулицях і провулках: на поточні ремонти, які мали робити підрядні фірми та КП «УАШ», було заплановано 54 млн грн. Станом на середину жовтня УАШ на поточний ремонт асфальтобетонного покриття проїзних частин більш ніж 20 вулиць Житомира витратило 89,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет Мойсеєв ремонт лікарня дорога укриття СЕС  
Матеріали по темі