Події

Обвинувачений у нападі на житомирську викладачку-волонтерку залишається під вартою ще на два місяці, хоча хотів під домашній арешт

22 March 2024, 10:18

Ілля Ярмолицький, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), залишиться під вартою до 13 травня 2024 року.

Потерпілою у справі є завідувачка кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерка Ірина Пацева (Коцюба).

Ухвалою від 15 березня Богунський районний суд м.Житомира задовольнив клопотання прокурора про продовження строків тримання під вартою обвинуваченому на строк 60 днів, оскільки відсутні підстави для зміни обраного запобіжного заходу.

«У судовому засіданні потерпіла підтримала клопотання прокурора та просила його задовольнити. Обвинувачений у судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання прокурора. Зазначив, що ризики є надуманими, хворіє, не надається належна медична допомога та потребує лікування. Просив змінити запобіжний захід на домашній арешт. Захисник у судовому засіданні заперечувала проти задоволення клопотання прокурора. Зазначила, що відсутні докази щодо вчинення кримінального правопорушення обвинуваченим. Ризики зазначені прокурором відсутні. ОСОБА_5 хворіє та потребує лікування, позитивно характеризується, має міцні соціальні зв`язки. Просила змінити обвинуваченому обраний запобіжний захід на домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю», - зазначається в ухвалі.

Скриншот з ухвали суду

«Доводи сторони захисту не є такими, що беззаперечно можуть бути підставою для зміни запобіжного заходу, тому суд не може покласти їх в основу свого рішення і відмовляє у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну обвинуваченому ОСОБА_5 запобіжного заходу тримання під вартою на домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю. Продовжити ОСОБА_5 дію запобіжного заходу у виді тримання під вартою на строк до 13.05.2024 (включно)», - зазначається в ухвалі суду.

Нагадаємо, в січні 2024 року до Богунського районного суду м.Житомира надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні від 2 жовтня 2023 року, де потерпілою є Ірина Пацева (Коцюба), а обвинуваченим – Ілля Ярмолицький.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 жовтня 2023 року біля під’їзду будинку напали на завідувачку кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу). Поліція встановила причетного до нападу – 25-річного жителя Новогуйвинської громади, який після нападу виїхав за межі Житомирської області і 3 листопада був затриманий в Луцьку. 5 листопада Ірина Пацева (Коцюба) оприлюднила інформацію про затриманого нападника: житель Новогуйвинського Ілля Ярмолицький, який раніше вже був неодноразово судимий. Ілля Ярмолицький своєї вини не визнає і заперечує причетність до нападу на Ірину Пацеву (Коцюбу).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад суд волонтер Коцюба Пацева побиття хуліганство Ярмолицький запобіжний захід  
Матеріали по темі