Влада

Житомирська екоінспекція просить поліцію та громадян допомогти у «війні» з львівським сміттям

20 October 2016, 18:27

У Житомирській області почастішали випадки ввозу сміття з Львівської області та вивантаження його в несанкціонованих місцях.

Про це повідомляє обласна Держекоінспекція.

«Дані випадки вже були зафіксовані в Народицькому, Ружинському та Овруцькому районах. Враховуючи зазначене Державна екологічна інспекція у Житомирській області звертається до мешканців  Житомирської області з проханням, в разі виявлення вищезазначених фактів чи вантажних автомобілів з державними номерними знаками Львівської області відразу повідомляти на  телефон «гарячої лінії» за номером (0412) 46-49-54», - закликають екологи.

Крім того, керівник Державної екологічної інспекції у Житомирській області Артем Черниш звернувся до начальника головного управління Нацполіції В’ячеслава Печененка.

«Прошу Вас, дати доручення відповідним підрозділам, щодо посилення дорожнього контролю на території області, щодо вантажних автомобілів які мають державні номерні знаки Львівської області. В разі необхідності долучати до таких заходів держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області», - йдеться у листі, копія якого є у розпорядженні Житомир.info.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття: порушником виявилася львівська фірма-перевізник. 4 жовтня ОДА уточнила, що поліція передала всі документи представникам екологічної інспекції, які тепер займаються цією справою. Пізніше фірма «Танк Транс Україна» відреагувала на ситуацію з вивезенням львівського сміття до Житомирської області. 11 жовтня несанкціонований вивіз сміття львівського походження був виявлений на території заповідника «Древлянський» в Народицьому районі, а 13 жовтня – на території закинутої ферми в Овруцькому районі Житомирської області. Екологи підраховують збитки, нанесені ґрунтам та навколишньому природному середовищу скинутим в Житомирській області сміттям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі