Влада

Житомирський районний суд скасував рішення облради про звільнення директора медколеджу Клименюка

3 July 2017, 18:08

Рішенням Житомирського районного суду директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк поновлений на посаді.

Про це повідомляє сайт «Наш Бердичів».

«30 червня в суді Житомира відбулося засідання в якому одіозний екс-директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк оскаржує своє звільнення Житомирською обласною радою. Протягом більше, ніж шість годин відбувалось заслуховування свідків, дебатів сторін та власне оголошення рішення. До суду підійшли активісти, які випадково дізналися про таке резонансне для бердичівлян слухання. В якості свідків виступили депутати Житомирської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Романський та Ілля Смичок, депутат Бердичівської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Побережний та лідер громадської організації «Самооборона міста Бердичева та району» Сергій Адам’як. Попри наведені ґрунтовні докази фінансових збитків нанесених громаді Житомирщини, фактів негідної поведінки директора навчального закладу, побиття журналістів, смерті студентки та розповсюдження наркотиків у закладі, суддя Грубіян вирішив поновити на роботі Володимира Клименюка», - пише видання.

Як стало відомо Житомир.info, в рішенні суду йдеться про визнання незаконним та скасування рішення обласної ради від 6 квітня цього року «в частині дострокового розірвання контракту з Клименюком Володимиром Петровичем та звільнення його з посади директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради». Також суд вирішив, що з 6 квітня 2017 року Клименюк має бути поновлений на посаді.

 

Фото з сайту «Наш Бердичів»

Нагадаємо, 4 травня суддя райсуду скасував слухання по справі за позовом Клименюка до облради, бо ухвала районного суду,яка зупиняла рішення облради про дострокове розірвання контракту з директором Бердичівського медичного коледжу, була оскаржена відповідачем і справа направлена до апеляційного суду. 16 травня Апеляційний суд Житомирської області скасував ухвалу Житомирського районного суду від 13 квітня 2017 року, якою було зупинено дію рішення обласної ради про звільнення директора Бердичівського медичного коледжу Володимира Клименюка

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня цього року 37 депутатів проголосували за звільнення скандального директора Бердичівського медколеджу, екс-голова облради Анжеліка Лабунська говорила, що Клименюк може поновитися на посаді за рішенням суду. 12 квітня голова Житомирської облради підписав розпорядження про призначення Валентини Копетчук в.о. директора Бердичівського медичного коледжу. На брифінгу 19 квітня перший заступник голови облради Сергій Крамаренко коментував дії звільненого керівника медколеджу та повідомив, що «на сьогодні рішення судів, які б обмежували права обласної ради не існує». 4 травня біля райсуду активісти влаштували Клименюку «коридор ганьби», а він назвав їх проплаченими. 12 травня біля обласної ради привезені суденти та працівники Бердичівського медколеджу влаштували пікет, а наступного дня голова обласної ради Володимир Ширма провів оперативну нараду з новим керівництвом Бердичівського медичного коледжу щодо ситуації з виплатою стипендій та зарплат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі