Влада

Комісія, яка перевіряє управління та заклади освіти Житомира, не встигає вчасно завершити роботу

3 March 2018, 15:39

Комісія, яка здійснює службову перевірку закупівлі м’яса у дитсадки, подання документів щодо необхідних товарів для дитсадка №58 та співпраці з ПП «Тендер-гра», не встигає завершити свою роботу у визначений мером термін – до 2 березня.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Житомирської міської ради 3 березня.

«У зв’язку із значним обсягом документів, які підлягають опрацюванню та необхідністю здійснення їх аналізу, роботу комісії, утвореної розпорядженням міського голови Сергія Сухомлина від 23 лютого 2018 №143 «Про проведення службової перевірки» щодо діяльності закладів освіти м. Житомира, продовжено до 6 березня 2018 року», - інформує міська рада.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження «Про проведення службової перевірки» щодо діяльності закладів освіти Житомира. В коментарі 26 лютого Сухомлин говорив, що за результатами роботи комісії в управлінні освіти будуть структурні зміни та кадрові рішення і анонсував звіт комісії 2 березня на прес-конференції.1 березня на сесію Житомирської міської ради прийшли близько сотні освітян захищати керівництво управління освіти.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2017 року зареєстроване кримінальне провадження щодо зловживання владою або службовим становищем в управлінні освіти Житомирської міської ради. У матеріалах справи, зокрема, йде мова про перерахунок приватному підприємству «Тендер-Гра» коштів на загальну суму 81 тис. грн за надання послуг з юридичних консультацій щодо проведення допорогових закупівель та оприлюднення інформації у системі «Prozorro»: фактичним власником підприємства «Тендер-Гра» є особа, яка являється донькою заступника начальника управління освіти.

30 січня цього року прокуратура Житомирської області інформувала про групу осіб, очолювану «виходцем із Донецької області, яка організувала придбання суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності з метою подальшої участі в тендерних закупівлях на постачання м’ясної продукції, у тому числі до дитсадків». Правоохоронці Житомирської області розкрили схему незаконного й антиморального збагачення, де також фігурують працівник мерії і ветлікар, та вилучила 10 тонн м’яса. У Житомирській міськраді запевнили, що перевіряли м’ясо в дитсадках і не виявили порушень.

13 лютого депутат міської ради Олександр Рибак розповів, що управління освіти хоче отримати з бюджету розвитку Житомира ще 5 млн 431 тис. грн на облаштування дитсадка №58, але вказана вартість інвентарю та

обладнання викликає у подив та запитання. На брифінгу 14 лютого завідуюча дитсадком №58 та заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко пояснювали, як складала списки інвентарю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта комісія перевірка  
Матеріали по темі