Культура

Виступом оркестру Національної філармонії розпочався Міжнародний фестиваль Ріхтера в Житомирі

21 March 2018, 09:32

20 березня у Житомирі відбулося відкриття Міжнародного фестивалю майстрів мистецтв імені Святослава Ріхтера, і першим на ньому виступив академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України.

Відкрив фестиваль Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, - повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Дуже приємно, що саме на Житомирщині, на батьківщині видатного піаніста Святослава Ріхтера проходить такий фестиваль мистецтв. І символічно, що сьогодні на цій сцені виступить один з найкращих солістів Національної філармонії України Антоній Баришевський», – зазначив Геннадій Зубко.

Фестиваль майстрів мистецтв імені С. Ріхтера триватиме 3 дні. 21 березня у рамках фестивалю в обласній філармонії ім.С. Ріхтера відбудеться концерт Національної заслуженої академічної капели України «Думка», а 22 березня виступатиме симфонічний оркестр Черкаської обласної філармонії.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв у Житомирі започаткований у 1998 році за ініціативою Елеонори Набедрик-Дишнієвої (фортепіано) та заслуженої артистки України Людмили Сакс (сопрано), з 2003 року в рамках фестивалю започатковано проведення конкурсу юних піаністів. У 2017 році фестиваль провели утринадцяте, конкурс – всьоме, переможці тут.

Як повідомляв Житомир.info, в 2011 році у Житомирі відкрили меморіальну дошку Святославу Ріхтеру, у 2015-му - кімнату пам’яті видатного піаніста, улітку 2016-го на честь Ріхтера перейменували житомирську вулицю. У березні 2016 року у Житомирі відзначили 101-у річницю від дня народження видатного музиканта.

Рідкісні кадри повоєнного Житомира, відзняті Святославом Ріхтером, дивіться тут. Будинок у Житомирі, де народивсся майбутній відомий піаніст, знаходиться на вулиці Великій Бердичівській.

Житомир.info

Фото прес-служби Житомирської ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль Ріхтер  
Матеріали по темі