Влада

Під час суду у Житомирі турецький водій фури пояснив, чому залишив місце аварії з двома загиблими

18 August 2018, 22:12

Громадянину Туреччини, котрого підозрюють у причетності до ДТП, яка сталась кілька днів тому поблизу Житомира, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Таке рішення ухвалив Корольовський районний суд у суботу 18 серпня. В ході судового засідання підозрюваний пояснив суду, що його вантажівка вилетіла на зустрічну смугу, бо під час руху заклинило рульовий механізм.

За словами підозрюваного Садика Ортача, якому допомагала перекладач, оскільки він не знає української мови, коли він їхав по правій смузі руху, в якийсь момент заклинило руль, і він виїхав на зустрічну смугу. Скільки часу він провів у машині після зіткнення, сказати точно не може, бо, знаходячись у своїй машині, теж побився і зазнав травм. Чоловік також каже, що вдарився головою, вона одразу ж набрякла. Тому точно сказати, скільки часу після аварії він знаходився в машині, не може.


Підозрюваний також пояснив, що залишив місце аварії, оскільки за турецьким законодавством у водія, причетного до ДТП, є така можливість. Згодом чоловік добровільно звернувся до відділку поліції.

За словами Садика Ортача, в Туреччині таке законодавство, бо якщо на місці події є загиблі, то родичі цих загиблих можуть вбити причетного до ДТП, і тому можна покинути місце події. Один чоловік на місці події постійно на нього кричав. І він злякався, крім того, ніхто не допомагав йому вибратись із машини.

«Якщо коротко, то на нього кричали, і він злякався, що може бути так, як в Туреччині. Але певний час він чекав на місці і не тікав одразу», - пояснила перекладач.

Адвокат підозрюваного переконана: версія сторони обвинувачення передчасна і не має достатнього обґрунтування.

«Слідство не має в своєму розпорядженні висновків експертиз, які б підтверджували версію слідства. Мій підзахисний стверджує, що була технічна несправність, яка завадила йому запобігти даній ДТП. З місця пригоди він пішов, так, він покинув його, але він аргументував це і дав суду свої пояснення чому так сталося. Ці пояснення теж заслуговують на увагу, заслуговують на повагу, оскільки людина опинилася в іншій країні, він не знає мови, у нього немає тут кола спілкування. Крім того, він суду дав пояснення, що на місці ДТП перебувало досить багато людей, які в принципі могли викликати швидку допомогу і викликати поліцію, які могли надати допомогу в кінці-кінців навіть і йому, який теж постраждав під час аварії, але крім того, що знімати на мобільні телефони, ніхто нічого не робив», - сказала адвокат підозрюваного Надія Коваль.

Заслухавши сторону обвинувачення та захисту, слідчий суддя видалився до дорадчої кімнати для прийняття рішення. За кілька годин він оголосив ухвалу суду.

«Слідчий суддя постановив: клопотання слідчого задовольнити і застосувати до підозрюваного Садика Ортача запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах строку 60 діб, які обчислювати з часу його затримання. Визначити заставу у розмірі 147 280 гривень, у разі внесення якої звільнити його з-під варти», - зачитав суддя Корольовського районного суду м. Житомира Руслан Галасюк.

Представники сторони звинувачення після винесення ухвали відмовились від коментарів, однак, запевнили, що готуватимуть апеляційну скаргу вже найближчим часом.

Нагадаємо, у Корольовському районному суді м. Житомира 17 серпня проходило засідання, на якому мали обрати міру запобіжного заходу для 51-річного громадянина Туреччини, який 15 серпня фурою роздушив легковик разом з двома чоловіками і втік, а наступного дня здався поліції. Однак, за чверть до 18.00 суддя Корольовського районного суду Руслан Галасюк оголосив перерву у судовому засіданні.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня на трасі Київ-Чоп у Житомирській області вантажівка на турецьких номерах виїхала на «зустрічку» і врізалась у ВАЗ, загинули двоє людей. Фура перевозила виноград та інші фрукти, в автівці перебували товариші 1990 та 1987 років народження, які їхали купувати одному з них машину. Водія-турка розшукували, бо він втік з місця пригоди. Ймовірніше за все, він заснув за кермом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аварія ДТП турок суд вантажівка  
Матеріали по темі