Влада

Мер Житомира привіз з Міжнародного саміту мерів «приємний подарунок» та допомогу в розробці проекту вулиці

10 October 2018, 17:12

9 жовтня в Києві відбувся Міжнародний саміт мерів, в якому взяв участь мер Житомира Сергій Сухомлин.

Про свої враження Сухомлин написав 10 жовтня у Facebook.

«Ніякі інститути не вчать бути мером, а от такі саміти – можливість для очільників міст обмінятися практичним досвідом. Дякую організаторам Міжнародного саміту мерів, який я відвідав вже вдруге. Це не лише гарна нагода перейняти кращі практики місцевого самоврядування у Хмельницького чи Дніпра, але й розказати про досягнення Житомира. Крім того, місто отримало приємний подарунок – тижневе навчання для житомирських проектантів в провідній українській школі урбаністики CANactions School for Urban Studies. Спеціалісти школи також допоможуть нам розробити проект однієї з вулиць міста. Швидше за все, це буде вулиця Лятошинського. Хочемо зробити все правильно з точки зору дизайну і містобудування та вдало зав’язати її з майбутнім сквером», - повідомив мер Житомира.

Нагадаємо, сквер на Лятошинського має бути сучасним, зеленим, з світлодіодним освітленням, зручними лавками та столами для шахів. Проект реконструкції скверу затвердили на засіданні виконкому 22 червня цього року. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. Переможцем тендеру на реконструкцію скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією виконати роботи за 4 млн 937 тис. 722 грн. 3 серпня сквер на Лятошинського огородили будівельним парканом. Роботи по реконструкції разом з висадкою дерев планували завершити до кінця жовтня 2018 року.

Довідка: Міжнародний Саміт мерів (IMS) заснований у 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування та фахівцями місцевого розвитку світового рівня. Щорічний Саміт об’єднує визначних мерів міст з усього світу і дає змогу обговорити сучасні тенденції у розвитку міст, інновації, презентувати найкращий міжнародний і місцевий досвід міського управління та поділитися історіями успіху українських міст у різних сферах. Саміт організований Western NIS Enterprise Fund за підтримки Прем’єр-міністра України та мера Києва. Завдяки спеціальному формату Саміту учасники обмінюються натхненими історіями та створюють міцні зв’язки з видатними лідерами міських перетворень з усього світу, знайомляться з візіонерами міського розвитку, мерами міст, експертами та агентами змін у громадянському суспільстві та бізнесі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин саміт сквер  
Матеріали по темі