Місто

Підрядник найближчими днями приступає до накриття провалля на Великій Бердичівській у Житомирі, – Глазунов

18 October 2018, 11:35

У Житомирі найближчими днями по вулиці Великій Бердичівській розпочнуться роботи з накриття провалля.

Про це у коментарі Житомир.info 18 жовтня розповів начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

«Цього року будемо накривати провалля на Великій Бердичівській. Підрядник буквально найближчими днями буде приступати до накриття самого провалля. Там замовлені вже плити, перекриття, бо бачу, що кожен день хтось дошки виймає. І склом буде накрите, і буде огороджене. Зазначу, що проектант дещо змінює проект, бо люди погано відреагували на перший: там, де були ланцюги. Будуть просто стовпчики у вигляді напівкруглої сфери, аби машини не наїжджали. Роботи розпочнуться якщо не цього тижня, то вже з понеділка (22 жовтня, - уточ.)», - розповів В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року під час сесії міської ради депутати виділили 187 тис. 679 грн на благоустрій території проведення археологічних досліджень на вул. Велика Бердичівська, 3.

У коментарі Житомир.info 26 вересня начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов розповів, що накриття почнуть встановлювати орієнтовно через тиждень після того, як депутати погодять виділення коштів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття. Підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.

Робочий проект скляного накриття розробила житомирська фірма «Архітектура плюс Дизайн». У середині липня 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав про те, що провалля на вулиці великій Бердичівській почнуть накривати за тиждень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Глазунов провалля Велика Бердичівська  
Матеріали по темі