Події

У Житомирі заарештували екскерівника орендного теплового підприємства, який привласнив 400 тис. грн і три тижні був у розшуку

23 August 2019, 10:04

21 серпня у Житомирі поліцейські затримали службовця, який на початку місяця був оголошений у розшук.

Чоловік упродовж кількох місяців не з’являвся на виклики слідчого, тим самим ухиляючись та затягуючи досудове розслідування розтрати бюджетних коштів на суму майже півмільйона гривень, - повідомив 22 серпня відділ комунікації поліції Житомирської області.

22 серпня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

«Провадження було розпочато відразу за кількома статтями Кримінального кодексу. Під час досудового розслідування слідчі главку поліції Житомирщини зібрали достатньо доказів вини чоловіка, відтак йому було оголошено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (Службове підроблення) ККУ. Однак службовець ухилявся від явки на виклики слідчого. Відтак на початку місяця він був офіційно оголошений у розшук, а 21 серпня затриманий поліцейськими у Житомирі», - пояснює відділ комунікації.

22 серпня за клопотанням слідчих ГУНП в Житомирській області Корольовським районним судом Житомира до підозрюваного застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі у 200 тисяч 700 грн.

«Досудове розслідування перебуває на етапі завершення та у найкоротші терміни буде скеровано до суду. Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років», - поінформувала поліція.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що мова йде про екскерівника Житомирського підприємства орендних теплових мереж Олександра Лісіна, якому в травні 2019 року повідомили про підозру через привласнення 400 тис. грн плати за тепло.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2009 року в Житомирі працювало два підприємства «Житомиртеплокомуненерго»: орендне, яке «вибивало» з боржників борги за газ та електроенергію, і комунальне, яке забезпечувало місто теплом і гарячою водою та приймає поточні нарахування. В січні 2012 року муніципальна міліція допомагала Олександру Лісіну зайняти робоче місце керівника ОПТМ «Житомиртеплокомуненерго».

Нині директором орендного підприємства теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» з 2017 року вказаний Андрій Борейко, до цього був Олег Довжаниця. Колектив підприємства налічував 334 особи. Податковий борг орендного ТП на 1 травня 2019 року складає 4 мільйони 686 тисяч гривень, у судовому реєстрі – майже 3800 рішень, які стосуються ОПТМ «Житомиртеплокомуненерго».

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року директору комунального підприємства міської ради «Житомиртеплокомуненерго» Дмитру Рогожину повідомили про підозру у розтраті коштів підприємства через тендери з львівським підприємством «Техноцентр». Відтоді керівника кілька разів відстороняли від посади, а суд накладав арешт на його землю й автомобіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лісін теплокомуненерго поліція суд привласнення  
Матеріали по темі