Місто

Житомирська міськрада збирається дозволити викуп перукарні на Великій Бердичівській, де безкоштовно стригли ветеранів

22 November 2019, 12:52

Житомирська міська рада збирається припинити приватизацію нежитлового приміщення по вулиці Івана Сльоти, 60, затвердити ціну продажу нежитлових приміщень за адресою вул. Космонавтів, 20 та дати дозвіл на викуп приміщення комунальної перукарні на Великій Бердичівській, 85.

Відповідні проєкти рішень сесії Житомирської міськради опублікували на сайті мерії 21 листопада.

Так, у проєкті рішення щодо приміщення на вулиці Івана Сльоти, 60 йдеться:

«Скасувати рішення 53-ї сесії Житомирської міської ради 7 скликання від 17.09.2019 №1576 «Про приватизацію нежитлового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Івана Сльоти, 60». Відділу по управлінню та приватизації комунального майна припинити приватизацію нежитлового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Івана Сльоти, 60 в електронній торговій системі Prozorro.Продажі».



Нагадаємо, електронні торги з продажу приміщення площею 79,3 кв. м у 14-поверхівці на вулиці Івана Сльоти не відбулися. Аукціон був запланований на 19 листопада 2019 року, але жодної заявки від бажаючих придбати цю нерухомість не надійшло і, за умовами аукціону, ціна була знижена на 50% - з 814 тис. 569,60 грн до 407 тис. 284,80 грн. Повторні торги були призначені на 18 грудня 2019 року.

У проєкті рішення сесії «Про затвердження ціни продажу нежитлових приміщень за адресою: м. Житомир, вул. Космонавтів, 20» йдеться про те, що ці приміщення орендує ФОП Лихотворик В.В. і що вони були оцінені незалежним експертом – приватним підприємством «Україна-Експерт-Центр».

Депутатам міськради запропонують затвердити ціну продажу приміщень на Космонавтів в розмірі 444,4 тис. грн з ПДВ з урахуванням невід’ємних поліпшень та доручити міському голові укласти договір купівлі-продажу з підприємцем:


Нагадаємо, аналогічний проєкт рішення сесії Житомирської міської ради «Про приватизацію нежитлових приміщень за адресою: м. Житомир, вул. Космонавтів, 20 шляхом викупу» був опублікований на сайті міськради ще в грудні 2018 року, але, очевидно, не був підтриманий депутатами. Приміщення ФОП Лихотворик орендує з 2016 року.

Третій проєкт рішення передбачає надання дозволу на викуп товариством з обмеженою відповідальністю «Фея» приміщення комунальної перукарні загальною площею 305,3 кв. м, що розташоване за адресою м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 85 та перебуває на балансі КП «ВЖРЕП №16». Під час приватизації планують врахувати вартість невід’ємних поліпшень, здійснених товариством в орендованому приміщенні. Дозвіл на невід’ємне поліпшення на 288 тисяч гривень ТОВ просило ще влітку 2018.

Нагадаємо, у 2015 товариству «Фея» збиралися затвердити ціну оренди приміщення перукарні в розмірі 55 грн за 1 квадратний метр. Перукарня "Фея" роками безкоштовно стригла ветеранів та інвалідів війни до Дня перемоги.

Нагадаємо, орендарі, які зробили в орендованих приміщеннях «невід’ємне поліпшення» на щонайменше 25% від оціночної вартості майна, можуть потім викупити цю нерухомість без аукціону.

Як повідомляв Житомир.info, на липневій сесії 2019 року депутати міськради скасували проведення електронних аукціонів з продажу п’яти комунальних приміщень та з третьої спроби зняли з аукціону перукарню «Усмішка» на проспекті Миру, аби не продавати її за пів ціни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: викуп приватизація міськрада перукарня  
Матеріали по темі